web analytics
0

10 dingen die je je niet realiseert voor je het huis uit gaat

10 september 2014

Uit huis gaan.. Want dan ga je natuurlijk alles doen wat je thuis niet mocht. Met je voeten op tafel, alles koken en eten wat je zelf wilt en nog veel meer. Wat je niet beseft is dat er naast niet meer bij je ouders wonen, nog veel meer bij komt kijken. Denk aan een waslijn, boodschappen en misgrijpen in de koelkast.. Ik maakte een lijstje met waar ik de eerste dagen flink tegenaan liep!

– Wie een zwijnenstal heeft als slaapkamer moet het huis uit. Er is niks verschrikkelijker dan ‘thuis’ komen in je kamer en de grootste puinzooi ooit aantreffen. Nee, ik denk dat – bij sommigen misschien alleen in het begin – opruimkriebels beginnen zodra je het huis uit gaat.

– Elke avond verzinnen wat je gaat eten is fijn. Je hoeft nooit meer die vieze bruine bonen of zuurkoolstamppot te eten die je eigenlijk niet lust. Maar wees dan maar eens zo creatief om elke avond iets gevarieerds, gezonds en afwisselends te eten.

– Na je leven lang gewoond te hebben in een gezin (inclusief hond) is het toch wel heel erg wennen om uit school (of waar dan ook) vandaan te komen en niet even je verhaal te kunnen doen. Thuis heb je er misschien niet altijd evenveel zin in om te vertellen over je dag, maar nu kan het dan ook niet. Dat is toch anders.

– Als je ‘s morgens haast hebt is er niemand die je ontbijt klaarmaakt of je lunch. Of je helpt herinneren aan je sleutels of iets anders essentieels om de dag mee door te komen.

– Olijfolie, brood en fruit ligt niet zomaar in de koelkast, kast of in de fruitschaal. Dat moet je toch echt zelf kopen. Net als de mosterd die je normaal even over je kaas doet, of als je gebakken aardappeltjes eet de curry die je er altijd bij doet.

– Om de was op te hangen heb je een waslijn nodig. En wasknijpers. Oh, en de was doen gaat ook niet vanzelf. Net als de was ophangen, binnenhalen en opvouwen.

– Net als de vaatwasser. Die staat niet in het gemiddelde studentenhuis. Zo ook niet in de mijne. En na elk diner, ontbijt of wat voor maaltijd dan ook moet je afwassen. Je kan het ook opstapelen, maar dat geeft zo’n bende.

– Als je al een groot verantwoordelijkheidsgevoel had.. Dan groeit het x 10 als je het huis uit gaat. Zit de deur wel op slot? Heb ik het raam dichtgedaan? Zijn alle stekkers uit het stopcontact? Drama.

– “Op mijn studentenkamer eet ik altijd netjes aan tafel”. Dag drie, zie foto, ik eet op de bank.

– Wie achter het motto ‘geld moet rollen’ staat moet absoluut het huis uit gaan. Het geld vliegt de deur uit en dan niet naar de H&M, Zara of welke leuke zaak dan ook.. Nee, alles verdwijnt naar Lidl en Albert Heijn.

Maar verder is het heel leuk hoor!

Wat is voor jou of lijkt jou totaal anders aan niet meer bij je ouders wonen?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

61 Comments

 • Laura

  Zelf heb ik hier allemaal nog geen ‘last’ van, want ik woon nog lekker thuis. πŸ˜‰

  10 september 2014 at 05:45 Reply
 • Tessa

  Oh ja de was.. Bah haha! Haha en eten op de bank, ah joh het is jou huis!
  Liefs, Tessa

  10 september 2014 at 07:01 Reply
 • Lucinda

  Bij mij was het toch wel even super spannend om financieel verantwoordelijk voor mijzelf te zijn. Ook het eten koken…. dat is in het begin inderdaad leuk, maar wacht maar over een paar maanden, echt super irritant om elke keer maar te verzinnen wat je wil eten, vooral als de winkels niet echt ingesteld zijn op één persoons porties. xxx Lucinda

  10 september 2014 at 07:13 Reply
 • Bianca

  Leuk om te lezen! Ik woon nu al 6 jaar op mij zelf en vind het nog steeds vreselijk om elke avond te verzinnen wat wij gaan eten x

  10 september 2014 at 07:25 Reply
 • Idhuna

  Wat leuk om te lezen!

  10 september 2014 at 07:26 Reply
 • Anneli

  Tip! Ga gezellig met je huisgenoten samen eten (als je die hebt) is een stuk goedkoper want je deelt de kosten en je kan ook meteen je verhaal van die dag kwijt mocht je dat willen ;-).

  10 september 2014 at 07:32 Reply
 • Dagmar

  Hihi herkenbaar, superleuk geschreven! Haha die opruimkriebels… oeps van gisteren!

  10 september 2014 at 07:43 Reply
 • Martina

  Ik heb echt een hekel aan dweilen en soms weet ik ook echt niet wat ik moet eten….. Toch is dat nu na 5-6 jaar op mezelf allemaal heel normaal πŸ™‚

  10 september 2014 at 07:49 Reply
 • Anneleen

  Ik woon nog thuis. Ik denk dat ik het lastig zou vinden dat het zo stil is wanneer je bv uit school komt of van je werk. Nu lijkt me die rust zalig maar ik denk dat wanneer het zou ver is, ik die babbels erg zou missen. Nu besef ik nog niet hoeveel eten kost, wanneer je hier zelf voor moet zorgen besef je dit dubbel zo hard volgens mij!

  10 september 2014 at 08:06 Reply
 • Linda

  Haha herkenbaar! Zelf de was doen en zelf boodschappen doen… Ik vind het boodschappen doen heel leuk haha, maar soms vergeet je inderdaad wel eens iets :’)

  10 september 2014 at 08:35 Reply
 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla

  Herkenbaar. Ik denk dat iedereen hier tegen aan loopt die het huis uit gaat.

  Toen ik midden in mijn studie zat ging ik trouwen en gingen we meteen lekker groot wonen. Wow… Studie en huishouden, dat viel niet mee. Maar achteraf was dit best nog leuk en goed te doen. In mijn derde jaar van mijn hbo opleiding was ik zwanger en mijn dochter was 1 toen ik mijn scriptie schreef.
  Dit viel niet mee, ik snap nog steeds niet hoe ik dit heb gedaan. Zij kwam met tandjes en pijn en ik zat gefrustreerd aan mijn scriptie.

  Nu ben ik erg trots op mezelf, want I did it! En niemand die het van mij kan afpakken.

  10 september 2014 at 08:40 Reply
 • chucky1012

  Hahahaha dat van de was…… en ook nooit je was vergeten nadat het gewassen was in de wasmachine te lang te laten liggen en vergeet niet overal het stroom van uit te zetten. Dus werkt een verlengsnoer met rode aan/uit knop perfect.
  Zet bv ‘s de wasmachine aan wanneer je gaat slapen of als er een timer op zit dan zet je die zo aan dat de wasmachine kan draaien als je slaapt. Dat is het stroom etc. veel goedkoper. als je hoog boven woont en er kan niemand zomaar naar boven laat dan wel een piepklein raampje open zodat je geen schimmel van het vacht van de was op de muren en het plafond krijgt.
  De meeste wasmachines drogen de was al bijna droog.
  Maar zo kan jij je was dus ophangen voordat je ‘s ochtends de deur uitgaat.
  Zet een wasmachine nooit aan als je zelf nog moet douchen want het kan zijn dat jij dan onder koud water staat. In de weekeinden is het vaak zo dat je vanaf vrijdagav. 23.00u t/m maandagochtend 06.00u goedkoop stroom en watertarief hebt. Informeer dit bij de maatschappij die je dit levert.
  Het zijn bespaartips πŸ˜‰

  10 september 2014 at 08:42 Reply
 • Sophie

  Haha dit zijn van die dingen waar ik al heel lang mee bezig ben πŸ™‚ Ik denk dat het vooral heel alleen zou zijn en dat ik geen zin heb om iedere avond te koken ^^ Boodschappen doen vind ik alleen maar leuk!

  10 september 2014 at 08:44 Reply
 • Mariska

  Er leuk om te lezen! En het klopt ook πŸ™‚

  10 september 2014 at 08:50 Reply
 • Justine

  Haha leuk om te lezen! Vooral die dingen als “eten aan tafel” denk ik dat bij mij ook zullen gebeuren.

  10 september 2014 at 09:10 Reply
 • Manon

  Hahaha, inderdaad die kleine dingetjes: geen mosterd, of koffiemelk! Of wat dacht je van een knoflookpers en kaassschaaf haha.

  10 september 2014 at 09:13 Reply
  • Anne Solveig

   Hahaha, aan de kaasschaaf had ik gedacht!

   10 september 2014 at 09:38 Reply
 • Joyce

  Inmiddels woon ik al 5 jaar niet meer bij mijn ouders, maar de grootste verandering die ik heb gemerkt is toch wel dat ik ben gaan waarderen hoe mijn moeder alles spik en span kon houden, een lekkere maaltijd op tafel kon zetten en ook altijd de tijd voor had en ‘s avonds lekker met me op de bank kon zitten om programma’s op tv af te kraken enzo haha. Ik zou niet weten hoe ik dat allemaal moet doen, maargoed, misschien krijg ik er nog een handigheidje in πŸ˜‰

  10 september 2014 at 09:15 Reply
 • Joyce

  Hahahah alles is zo waar! Ik vind het heerlijk om te kunnen doen en eten wat ik wil en ik ben er ook veel verantwoordelijker en zelfstandiger door te doen. Maar soms wil je ook tegen iemand aankletsen. Gelukkig heb ik dan nog 5 lieve huisgenootjes!

  10 september 2014 at 09:17 Reply
 • femketje

  haha dit was voor mij 6 jaar geleden heel herkenbaar xD

  10 september 2014 at 09:27 Reply
 • Mandy

  Haha heel herkenbaar. Van mij is het al 11 jaar geleden dat ik op mezelf ging wonen (ik word echt oud hihi). Voor je het weet ben je aan alles gewend en wil je echt niet meer anders.

  10 september 2014 at 10:06 Reply
 • Jhemyla

  Wat een leuk artikel, ik wil ook nog heel erg graag het huis uit maar het is zo duuuuur. πŸ™

  10 september 2014 at 10:07 Reply
 • Mirne

  Ik vond zelf verzinnen wat te eten ook altijd leuk, zo ben ik ook met mijn blog begonnen. Wel is het dan lastig om ook gezonde dingen te maken en niet gewoon elke dag je lievelings eten te eten. πŸ˜€

  10 september 2014 at 10:39 Reply
 • Neeltje | Thoughts in Style

  Haha dit is echt herkenbaar om te lezen. Ik ben zelf nog niet het huis uit maar was in de vakantie een week alleen en dan moet je toch best veel dingen zelf doen en halen. x

  10 september 2014 at 10:45 Reply
 • EsmΓ©e

  Ik woon nog thuis, maar toch herken ik het allemaal wel. Ik ben de afgelopen twee jaar zelf op vakantie geweest en thuis gebleven wanneer m’n ouders weg waren, dan moet je ook ineens van alles zelf doen. Soms even wennen, maar ik vond het destijds wel erg fijn. Nu school weer is begonnen, vind ik het wel fijn dat er iemand is die mijn ontbijt klaarzet. x

  10 september 2014 at 12:08 Reply
 • Esmee Snijder

  Zo herkenbaar!!
  X, Esmee
  http://www.blogging-es.blogspot.com

  10 september 2014 at 13:01 Reply
 • Malou

  Haha, heel herkenbaar!

  10 september 2014 at 13:07 Reply
 • Stella

  Hihi, zo herkenbaar dit. Ik ben ook net het huis uit en de opruimkriebels zijn ook hier erg aanwezig. “Oh nee een stofje, ik moet even dweilen”. Maar vervolgens geen tijd ervoor hebben want; boodschappen, leeswerk, afwas, etc. Het went vast wel allemaal! Liefs, Stella.

  10 september 2014 at 13:08 Reply
 • Idhuna

  Haha, wat een leuk artikel!

  10 september 2014 at 13:57 Reply
 • Sarah

  Haha, inderdaad! Van die dingen waar je gewoon niet bij stilstaat zoals een blikopener – daar liep ik tegenaan. Of een kurkentrekker, een garde enz.enz. πŸ˜›

  10 september 2014 at 14:19 Reply
 • Iris Visser

  Het lijkt me aan de ene kant erg leuk om uit huis te gaan en Β΄echtΒ΄ volwassen te zijn, maar er gaat ontzettend veel extra werk in zitten volgens mij…

  10 september 2014 at 15:02 Reply
 • Rianne

  En toch lijkt het me heel leuk om op mezelf te gaan wonen haha! En ja, dit zijn wel van die dingetjes die nog zooo vanzelfsprekend zijn als je nog thuis woont..

  10 september 2014 at 15:57 Reply
 • Lys

  Ik heb vandaag voor de eerste keer helemaal zelfstandig de was gedaan en da’s toch even wennen! Ik twijfelde aan ALLES, maar ‘t is toch gelukt πŸ™‚ het is inderdaad wel leuk dat je zelf kan koken en elke dag kunt kiezen wat je wil eten!

  10 september 2014 at 16:05 Reply
 • Soesja

  Leuk artikel! Ik woon nog lekker thuis, het lijkt me ook heel raar, het huis uit gaan. Ik zou denk ik wel voor een huis met huisgenootjes kiezen, het is niks voor mij om veel alleen te zijn.

  10 september 2014 at 16:19 Reply
 • Evelien

  Haha super leuk en herkenbaar! Toen ik de eerste keer uitgebreid ging koken met een vriendin kwamen we erachter dat ik nog wel wat dingen miste, zoals een keukenweegschaal e.d. Die heb ik naderhand allemaal met mijn housewarming gehad. Geniet van je kamer! πŸ™‚

  10 september 2014 at 16:32 Reply
 • Melissa Charlotte

  Haha, precies dit houdt me tegen om het huis uit te gaan.

  10 september 2014 at 16:43 Reply
 • Roshelle

  Hahaha, dat is zo herkenbaar. Dat er ineens geen olie of bakboter is! Dat is zo standaard thuis!

  10 september 2014 at 17:07 Reply
 • Infinity

  Ikzelf woon nog thuis -aja, 14 jaar is een beetje te jong om al alleen te wonen he- dus ik herken dit natuurlijk niet.

  Liefs,
  Eva β™₯

  10 september 2014 at 17:30 Reply
  • Anne Solveig

   Haha, blijf inderdaad nog maar eventjes thuis wonen!

   12 september 2014 at 22:07 Reply
 • Renee

  Ik houd van je schrijfstijl vooral je laatste zin, maar verder is het heel leuk hoor! Geweldig haha!

  10 september 2014 at 18:29 Reply
 • Jaimy en Laura

  Leuk artikel!! Ik vind het echt lastig om iedere avond te bedenken wat ik moet eten. Lang leve de Knorr Wereldgerechten!

  10 september 2014 at 19:06 Reply
 • Monique

  Ook heel leuk als je thuis komt van werk en het eten helaas niet al voor je klaarstaat, maar alles nog zelf moet klaarmaken. Ben je zo weer een uur verder!

  Wel handig om misschien in t weekend een grote maaltijd te maken, en dit in delen in te vriezen. Scheelt uiteindelijk ook weer geld!

  10 september 2014 at 20:00 Reply
 • Elsbet | La Vie Pure

  Haha, leuk om te lezen!

  10 september 2014 at 20:51 Reply
 • Bouchra

  Haha inderdaad! Leuk geschreven!

  10 september 2014 at 21:44 Reply
 • Kelly

  Wat een leuk artikel! Ik keek toen ik bij mijn moeder woonde vloog ik ook zo de deur uit. Nu heb ik een heel stappenplan wat ik eerst check voordat ik wegga. Het is zelfs zo erg dat ik nog wel eens terug fiets.. Leuk om je gister even gezien te hebben Anne!

  10 september 2014 at 22:01 Reply
 • Alexandra

  Haha, ik herken mijzelf hier wel in hoor! Ik heb zelfs mijn buren wel eens een appje gestuurd of ze wilden checken of mijn deur dichtzat πŸ™‚

  Ik heb overigens wel een boodschappentip: geef één keer wat meer uit bij de supermarkt aan producten die je lang kunt bewaren in één keer (pasta, rijst, pindakaas etc.), dan hoef je hier niet elke keer aan te denken πŸ™‚

  xx

  11 september 2014 at 08:46 Reply
 • Dianne Overbeeke

  Hahaha! Wat heb je dit leuk geschreven en het is allemaal zo herkenbaar en ik denk dat ik precies hetzelfde zou hebben als ik het huis uit zou gaan!

  11 september 2014 at 10:35 Reply
 • Lisanne

  Leuk om te lezen! Ik blijf nog even lekker thuis wonen πŸ™‚

  11 september 2014 at 10:43 Reply
 • Anna

  Wat leuk geschreven en super herkenbaar! Ik geniet nu wel echt even heel erg van het thuis wonen, haha. X

  11 september 2014 at 14:25 Reply
 • Kirsten

  Heel herkenbaar! Mijn standaardvraag aan mijn vriend is: Wat eten we morgen/volgende week? πŸ˜‰ & telkens is het weer hetzelfde… Ik denk altijd van mezelf dat ik niet innovatief ben op vlak van koken, maar als ik dan sommige vriendinnen hoor, moet ik toegeven dat ik het wel ben πŸ™‚

  11 september 2014 at 16:04 Reply
 • Femke

  Haha, superleuk (en herkenbaar!) artikel Anne πŸ˜‰

  11 september 2014 at 17:04 Reply
 • Linda

  Leuk lijstje! Ik ga binnenkort het huis uit dus ben benieuwd of ik ook tegen deze dingen aanloop! Ik denk nu nog: er zijn zoveel dingen om te eten, maar ik denk dat ik vooral daar op ga terugkomen πŸ˜‰

  11 september 2014 at 19:18 Reply
 • Emily

  Aan de ene kant lijkt me op mezelf wonen super leuk omdat je dan meer vrijheid hebt, je lekker alles weer mag inrichten en je eigen plek hebt, maar ik denk dat ik thuis wel heel erg zou missen!

  11 september 2014 at 21:56 Reply
 • Iris

  Herkenbaar πŸ™‚
  En schoonmaken. Lastig als je met z’n tweeΓ«n bent….

  11 september 2014 at 22:54 Reply
 • In The Bloglights #13 | Dambitious.nl

  […] β™₯ Anne Solveig – 10 dingen die je je niet realiseert voor je het huis uit gaat. Om dit artikel moest ik zo hard lachen, maar aan de andere kant is het allemaal zo herkenbaar. Ik ben het huis nog niet uit, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je die dingen gaat realiseren zodra je uit het vertrouwde nest bent weggegaan. Je moet ineens alles alleen doen, overal op letten en zelf je boontjes doppen. Ik vond het een superleuk artikel en mochten jullie het nog niet gelezen hebben, ga het lezen! […]

  12 september 2014 at 09:51 Reply
 • Demi

  lijkt me superleuk om het huis uit te gaan, maar er komt idd meer bij kijken dan je denkt!! leuk artikel

  12 september 2014 at 12:22 Reply
 • Bianca

  Zeker waar! Mijn vriend en ik zijn druk bezig met sparen om ons eerste huisje samen te kopen of huren. Ligt er maar net aan wat we tegenkomen! Maar man oh man wat je dan wel niet allemaal nodig hebt! En dan kun je ipv dat leuke truitje ook boodschappen voor een paar dagen doenn.. LASTIG haha succes!

  12 september 2014 at 12:23 Reply
 • Charlotte

  Leuk geschreven! Ik denk dat ik de heerlijke, frisse was van mama dan echt wel ga missen!

  13 september 2014 at 12:38 Reply
 • Eilish

  Ik woon in principe nog thuis, maar mn vriend woont op zichzelf en de helft van de tijd ben ik hier dus. En omdat hij altijd later thuis is, verzin ik vaak wat we eten, kook ik, doe ik de afwas… en pfoe, dat is wel eens lastig ja! Zeker het eten verzinnen!

  14 september 2014 at 01:50 Reply
 • Milou

  Oh mijn god, Anne.. Ik ben zo erg daarin! Zit m’n deur op slot? Gaat terug. Ja deur op slot. Is het gas eigenlijk wel uit? Ja toch? Gaat terug. Ja. Zelfs na drie jaar is dit niet minder geworden haha. Ik verspil nog altijd veel tijd door na te denken en me druk te maken over deze dingen. :p

  19 september 2014 at 23:59 Reply
 • Wilmke

  Haha je hebt zo gelijk! Geen eten meer voor het grijpen, geen geld meer onbezorgd uitgeven aan kleding.. Maar een eigen plekje is ook veel waard vind ik. Lekker je eigen dingen doen en volwassen worden in je eentje πŸ™‚

  x http://www.winwonderland.com

  29 oktober 2014 at 12:43 Reply
 • Leave a Reply