slaapkamer luxe


Elke keer dat ik in een hotel slaap, word ik weer verliefd op het interieur van die slaapkamers. En als ik dan weer terug kom in mijn eigen slaapkamer, is het toch altijd weer een tegenvallertje. En ik kan me best voorstellen dat jij dat gevoel ook hebt. Daarom heb ik wat budgettips verzameld zodat jij binnen no-time én met een klein budget een extra luxe uitstraling aan je slaapkamer kan geven!

Tip 1: Een hoofdbord

In vrijwel alle hotelkamers en in woonmagazines hebben bedden een hoofdbord. Mooi, maar ook heel duur. Je kan zelf een hoofdbord maken met wat planken hout. Leuk om ze in de breedte op te hangen als je ruimte wat smal is, om het optisch groter te laten ogen. Heb je een brede kamer met een wat lager plafond? Werk dan de hoogte in, zodat je slaapkamer optisch hoger wordt. Ben je niet zo’n fan van hout? Dan kan je zelf ook een kleurvlak op de muur achter je bed verven. Zo voeg je direct extra kleur toe en lijkt het toch een beetje op een hoofdbord!

slaapkamer luxe
Foto’s via: Enter My Attic & Appartmenttherapy.com

Tip 2: Je bed mooi opmaken

Het klinkt zo simpel, maar het mooi opmaken van je bed gaat echt een verschil maken. Dus niet meer alleen dat saaie, witte dekbed. Koop een mooie sprei in een trendy kleur (die gele hierboven is heel leuk bij de gele achterwand!) en investeer in wat leuke kussentjes. Het kost je misschien 5 minuten werk per dag, maar het resultaat mag er echt wezen! En de prijs? Ikea is je grote vriend wat betreft goedkoop beddengoed.

Tip 3: Finishing touches

Qua accessoires is het echt aan te raden om het rustig te houden. Teveel accessoires kunnen namelijk ‘afleiden’ en zorgen ervoor dat je niet volledig tot rust komt. Ga voor posters, kaarsjes en vaasjes in rustige kleuren. Taupe, beige, bruin en blauw doen het heel goed. En een paar mooie posters in een lijst neerzetten op een kast of ophangen aan je muur zorgt ervoor dat je saaie muur net wat gezelliger wordt.

luxe slaapkamer inspiratie
Foto’s: Dailydreamdecor.com & Heckett & Lane

Uitgelichte afbeeldingen via: Dailydreamdecor.com & IKEA


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *