Zwart wit interieur kleine ruimte


Als je op Pinterest en Instagram kijkt, lijkt iedereen een gi-gan-tische slaapkamer te hebben. En de slaapkamers in films en series doen daar ook niet bepaald onder aan. Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met zo’n ruime slaapkamer. Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer komen dan als geroepen!

1. Strategisch inrichten

Goh, dat is nogal een inkoppertje, ‘strategisch inrichten’. Maar hoe vaak mensen hier de fout mee in gaan.. Ze willen een bed, een kledingkast, een nachtkastje (of twee), een spiegel en dan het liefst nog een andere kast in één ruimte plaatsen. Ik begrijp dat je alleen een bed en een kast in je slaapkamer best saai kan vinden.

Wil je echt je nachtkastjes, bed, spiegel en kledingkast in je slaapkamer zetten? Werk dan in de breedte, in plaats van verschillende kleine of smalle dingen te kiezen. Smalle, lange deuren van een kast zorgen er bijvoorbeeld voor dat een ruimte hoger oogt, maar je wil ‘m eigenlijk juist breder laten lijken. Ga in plaats van kastdeuren van 50 centimeter breed eens voor de 75 centimeter brede variant. Hieronder zie je goed wat ik bedoel. Kleine moeite, groot verschil.

Zwart wit interieur kleine ruimte

2. Optimaal gebruik maken van de ruimte

Je hebt van die kamers waar je echt alleen een bed en een kast in kan zetten. En vaak zijn zelfs de kledingkasten dan al te groot. Wat je kan doen, is een hoekkast op maat laten maken, zodat je toch optimaal gebruik maakt van die altijd vervelende hoeken. Met een rechttoe-rechtaan kast kan je namelijk niet tot in de hoeken werken en maak je dus niet bepaald optimaal gebruik van de ruimte. Of je koopt een bed waarbij je de lattenbodem omhoog kan halen, waardoor er onder je bed een hoop ruimte ontstaat. Handig voor je ruime schoenencollectie, je zomerkleding, fotoboeken of koffers (waar je vervolgens weer spullen in kan doen).

3. Houdt de vloer vrij

Mocht jij (of je zoon of dochter) op kamers wonen, dan weet je dat het echt een uitdaging is om je kamer goed in te richten. Of als je een huurwoning in Amsterdam koopt, waarbij je honderden euro’s per maand voor een kleine 60m2 betaald: ruim is het niet. Een derde en laatste tip is om niets op de vloer te zetten. Denk aan wandplanken of een kledingrek aan de wand. Hiermee kan je wel al je spullen kwijt, maar oogt het minder ‘zwaar’. Zo is de vloer vrij en oogt je slaapkamer dus direct optisch groter. Je bed mag trouwens wel gewoon op de vloer staan, maar een hangmat is ook tof. Een beetje a-la Expeditie Robinson!

Foto: Slaapkamerweb


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *