3x Musthave kasten voor in huis


Een huis is niet compleet zonder kasten, als je het mij vraagt. Waar moet je immers al je spullen kwijt? Als je geen minimalist bent (en ik acht die kans groot) heb jij echt wel wat kasten nodig om jouw spullen stijlvol en praktisch in op te bergen. En als ik dan de kast-trends bekijk, valt één ding me echt op: industrieel is nog steeds razend populair!

Kasten met een industrieel design

De kast die niet kan ontbreken in je woning is de metalen industriële kast. Wij hebben er zelf een op maat laten maken, omdat we niet veel ruimte voor een kast in standaard maten hadden in ons vorige huis. Netjes afgewerkt met glazen deuren stond ‘ie echt te shinen. Maar we vonden ‘m zo mooi, dat ‘ie in het nieuwe huis ook zeker weten een mooi plekje krijgt.

Je kunt je favoriete decoraties hierin zetten, troepjes wegwerken achter de deurtjes of leuke plantjes neerzetten. Je kunt er echt jouw persoonlijke tentoonstelling van maken. Bij ons staat er wijn en gin in, onze favoriete versnaperingen voor het weekend. Maar planten, foto’s, boeken.. Alles kan! 

Binnen de categorie kasten met industrieel design zijn weer veel verschillende kasten te onderscheiden. Denk aan een nachtkastje, een dressoir en een boekenkast. Doordat de kleuren hiervan vaak vrij neutraal zijn, matchen ze mooi in elk interieur.

#1: Een industrieel nachtkastje

(Voor mij) onmisbaar in de slaapkamer: nachtkastjes. Waar moet je anders je telefoon, boek, flesje water en eventueel losse wekker en nachtlampje kwijt?! Een nachtkastje maakt je slaapkamer helemaal af. Met een ijzeren industriële nachtkastje geef je je slaapkamer echt extra pit. Want eerlijk is eerlijk: die IKEA nachtkastjes kunnen echt niet meer. Standaard, dertien-in-een-dozijn.. Moet ik nog doorgaan?! Door het hout en de donkere kleuren geeft een industrieel nachtkastje echt een warme en stoere sfeer.

Het leuke van een nachtkastje met een industrieel design is dat ze er in veel varianten is. Zo heb je open kastjes, maar ook met lades. De hoogte verschilt ook per variant. Het mangohout heeft een mooie warme kleur. En verrassend genoeg matcht ‘ie met heel veel kleuren. Blauw, zwart, grijs, maar ook vergrijsde groentinten (zoals Tranquil Dawn van Flexa) of brons/roestbruin.

#2: Dressoirs met industriële details

Een dressoir is ook een statement in de kamer. Vaak zijn ze lekker robuust qua uiterlijk, maar geven ze ook mooie en toch ook luxe look aan je interieur. Een industrieel dressoir herken je direct aan het hout in combinatie met zwart. Daarnaast heb je verschillende varianten die allemaal een andere sfeer aan je woning geven. 

Een lang en hoog dressoir geeft de ruimte een volle look. En een open dressoir is perfect als je de ruimte wil opdelen in twee hoekjes, maar toch ook de doorkijk wil behouden.

industrieel dressoir met accessoires

#3: Bewaar je boeken in een industriële boekenkast

Een industriële boekenkast herken je direct aan het (mango)hout in combinatie met ijzer. De klassieke combinatie om een meubel direct die industriële look te geven. De verschillen zitten ‘m vaak in de indeling. Wel deurtjes, geen deurtjes, open of juist dicht? Zo zijn er speelse kasten met oneven indelingen – leuk als je wat extra’s aan je interieur toe wil voegen – of juist hele strakke met alle lagen op één niveau. 

Toen ik het had over een kast die wij op maat hebben gemaakt, had ik het over zo’n kast. Een mix tussen een boekenkast en buffetkast. Wij hebben ‘m helemaal in zwart uit laten voeren, maar zo vind ik ‘m ook heel gaaf! Het hout geeft net dat beetje extra sfeer in huis.

De ruig uitziende kast zorgt voor een edgy look. Naast boeken kun je er ook leuke decoraties in plaatsen. Zo creëer je een kast die helemaal gevuld is met jouw favoriete items. Welke boeken (of misschien wel tijdschriften) zouden niet mogen ontbreken in jouw boekenkast? Hier zijn dat echt fotoboeken, maar ook boeken als “The Art of Not Giving A Fuck” die ik inmiddels al een paar keer heb gelezen. Aanrader! 🙂


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *