4 musthaves verven


Het is lente en daarom ook tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Vaak pakken mensen dit moment ook gelijk mee om een (kleine) make-over in te lassen. Het is immers lekker weer, je hebt dankzij feestdagen een aantal extra vrije dagen en dankzij het zonnetje droogt de verf net wat sneller. Om jou op weg te helpen, raden wij je 4 producten aan die niet mogen ontbreken als je gaat verven.

1. Frogtape

Mocht je (na alle honderden reclames) niet weten wat Frogtape is? Frogtape is tape die speciaal gemaakt is voor het verven. Hiermee kan je eenvoudig kozijnen, plinten, ramen en plafonds afplakken zodat de verf alleen komt op plekken waar dit voor bedoeld is. Dit tape zorgt er tevens voor dat de verf geen kant op kan – bij normale tape wil de verf nog wel eens een klein beetje zijn eigen weg op gaan. Fijn als je een kleurtje op de muur wil, maar je plafonds en je plinten wel mooi wit wilt houden.

2. Grondverf

Wil je juist van een kleurtje terug naar een rustige, lichte tint? Dan raden we je aan om twee keer te verven, zodat de kleur goed dekt. Ga je je deur, kozijnen of plinten verven? Dan is grondverf een echte musthave. Je kan verven wat je wilt, maar zonder grondverf krijg je geen mooi resultaat.

3. Schuurpapier

Ook dit kan niet ontbreken wanneer je je kozijnen of deuren gaat verven. Wanneer je de oude verf laat zitten, kan het na een aantal jaar wat gaan scheuren of afbladderen. Zonde.. Wat schuurpapier kost niet veel, maar het levert je wel een hoop op! Schuur je kozijnen of deuren, ga er daarna nog een keer overheen met een ontvetter (Dasty is hier favoriet) en ga dan pas aan de slag. Dat levert namelijk de mooiste resultaten op.

4. Kwasten in verschillende grootten

Je kan niet genoeg (kleine) kwasten hebben als je deuren of kozijnen gaat verven. Voor deuren is een middelgrote roller fijn voor het grote oppervlak, maar kan je de randjes en kleine details (lees: brievenbus of raampje) beter met een kleine kwast doen. En voor de kozijnen is het aan te raden om echt voor kleine kwasten te gaan. Gebruik geen rollers (!!), maar ga voor verschillende kleine kwasten. Eén voor de grondverf en eentje voor de normale verf. Je kan je kwasten natuurlijk ook schoonmaken nadat je klaar bent met de grondverf. Het is maar net wat jij prettig vindt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *