budget makeover huis


Gaan jouw handen ook jeuken als de nieuwste woonmagazines weer op de deurmat vallen? En kan je niet wachten om de nieuwste collecties in de verschillende woonwinkels te bekijken? Wij begrijpen jou maar al te goed (onze handen jeuken ook, elke dag!). Toch is het niet voor iedereen mogelijk om een leuk interieur samen te stellen. Of toch wel?!

Budgetproof interieur samenstellen

Om ook jou een handje te helpen, hebben we een aantal tips op en rijtje gezet om jouw woonkamer, slaapkamer of eetkamer met een klein budget toch een leuke make-over te geven. Hoe tof is dat?!

1. Meubels en kunst leasen

Tegenwoordig kan je veel meubels (zoals bedden en matrassen) en kunst gewoon leasen. Dat houdt in dat je elk maand een klein bedrag betaald en toch kan genieten van alle voordelen die de nieuwe meubels of dat leuke schilderij kunnen bieden. Ga eens naar een artotheek voor een nieuw schilderij of kunststuk of check alle mogelijkheden voor het leasen van meubels online.

2. Een bezoekje aan de kringloopwinkel

Aan nieuwe meubels uit een woonwinkel hangt vaak een groot prijskaartje (thank god voor Ikea). Maar waarom nieuwe meubels kopen als er nog veel pareltjes op jou te wachten staan in de kringloopwinkel? Vaak neemt een kringloopwinkel alleen goede meubels aan en wordt het overige gerecycled, dus het wordt je ook al wat makkelijker gemaakt. Een nieuwe eettafel, een leuke poef of wat stijlvolle kussens? Bij de kringloopwinkel ben je bijna letterlijk voor een appel en een ei klaar.

3. Een andere opstelling

Heb je eigenlijk wel andere meubels nodig? Als je huidige meubels er nog goed uitzien, is het zonde om nieuwe meubels aan te schaffen. Kijk eens of het mogelijk is om je meubels anders op te stellen. Zo blaas je niet alleen nieuw leven in de meubels, maar gelijk in de hele ruimte. Heb je er al aan gedacht om je bank aan de andere kant van de ruimte te plaatsen? Of om je bed om te draaien? Mogelijkheden genoeg!

4. Een likje verf

Het klinkt zo simpel, maar een likje verf op de muren kan vaak al zo’n verschil maken. Heb je altijd witte muren gehad? Denk er eens over na om een pasteltint op je muur aan te brengen. Het voegt niet alleen een speels effect toe, maar het maakt de ruimte in veel gevallen ook wat warmer (ongeacht welke kleur je op de muur/muren aanbrengt).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *