stijlvolle tuin


Het heeft eventjes geduurd, maar de temperaturen gaan nu echt richting de 20 graden (héhé). Het is dus tijd om lekker de tuin in te gaan! In dit artikel delen we een aantal handige tips met je, zodat ook jij dit jaar een stijlvolle tuin kan creëren.

1. Een goede tuinset

De tijd dat we banken en stoelen maakten van pallets is nu toch echt voorbij. Het is tijd om te investeren in kwalitatief goed meubilair. Wat je dit jaar veel terug gaat zien, zijn ronde en ovale eettafels. En een mooie hoekbank voor de loungeset doet het ook al jaren goed. Ben je je tuinset zat? Laat de kussens opnieuw stofferen en het basisstuk (de meubels zelf) opnieuw spuiten of verven. Een likje verf doet echt wonderen!

Liever iets unieks? Wat dacht je van een chille zitzak? Of een hangmat met standaard? Lekker zomers en het voelt direct of je op vakantie bent. Zonnetje in de lucht, drankje erbij, ogen dicht en dan voelt het bijna alsof je in een tropisch kuuroord zit. En dat in je achtertuin!

2. Letterlijk en figuurlijk warmte toevoegen

Sfeer wordt steeds belangrijker (hoe kon dat ooit niét belangrijk zijn?!). We willen vaker met vrienden en familie buiten zitten, de BBQ aansteken en een goede fles wijn opentrekken. Daar heb je al een hoop sfeer te pakken. Maar een vuurtafel doet ook vaak wonderen. Je kan bij de meeste aanbieders kiezen tussen aluminium en houten vuurtafels, of je maakt er zelf eentje. Vaak is er om de ‘brander’ nog genoeg ruimte, waardoor je prima je drankje neer kunt zetten. Een salontafel en vuurtafel in één, chill!

3. Tegels of toch gras?

We weten het, gras is een stuk beter voor het milieu (lees: waterafvoer). Maar als wij eerlijk zijn, kiezen we toch voor tegels. Toch?! Het is eenvoudiger in onderhoud, je hoeft niet te sproeien tijdens de warme dagen en je hoeft niet bang te zijn dat je gras dood gaat als je jouw nieuwe vuurtafel wilt neerzetten. Tegels zijn your way to go. En deels tegels en deels gras plaatsen is natuurlijk helemaal super!

4. Hoge plantenbakken

Waar we een aantal jaar geleden nog veel werkten met kleine potjes, gaan we nu voor grootst. Grote potten stralen niet alleen klasse uit, maar het is ook nog eens een heel eenvoudig om je tuin te vullen. Ook hier kan je nog eenvoudig met verschillende hoogtes spelen. Koop drie potten van 120cm, 100cm en 80cm en zet die als groepje in je tuin.

5. Kaarsjes aan?

Ineens moesten we allemaal van die trendy tuinlampjes hebben die je (als het even kon) ook nog met een afstandsbediening aan kon zetten. Laat die maar zitten, we gaan de kaarsen weer uit de kast halen! Het biedt niet alleen veel sfeer, het oogt ook nog eens gezelliger dan de vaak kille verlichting. Zorg er trouwens wel voor dat je ook een paar citronella kaarsen hebt staan, wil je de muggen nog enigszins tegengaan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *