verhuizen woonlasten verlagen


Er zijn veel manieren waarop je je woonlasten kunt verlagen. Eén van de belangrijkste tips waarmee je het meeste geld kunt besparen is uiteraard de huisvesting zelf: je hypotheeklasten of huurbetaling weten te verlagen. Het zal je verbazen hoeveel je op je woonlasten kunt besparen!

Ga de uitdaging voor lagere woonlasten aan!

Voor velen is het een hele uitdaging om elke maand met dergelijke huuruitgaven om te gaan. Of je nu een woning huurt of zelf een woning bezit (een koophuis), je betaalt elke maand een x bedrag om in die woning te mogen wonen. En we weten allemaal: dat is een groot deel van ins budget. Zeker in combinatie met rekeningen voor nutsvoorzieningen. Met deze tips kun jij ook aan de slag met het verlagen van je woonlasten.

Tip 1: Blijf uit de schulden

Als je gaat besparen op je huisvesting, moet je rekening houden met de huidige schuldsituatie. Als je een sterk noodfonds hebt voor reparaties in en rondom het huis, zit je al aan de goede kant. Daarnaast wil je je huidige levensomstandigheden zo laag mogelijk houden. Alles wat je bespaart, kun je weer aflossen (mocht je een koophuis hebben), waardoor je maandelijkse lasten lager blijven en je dus weer meer overhoudt. En de kans op schulden kleiner wordt.

Tip 2: Ga op zoek naar een lagere rente

De rente is bijzonder laag. Tussen de 1,3% en 2,0% – afhankelijk van waar je je hypotheek afsluit. Je kunt daarom je investeringen laten herfinancieren. Denk aan het oversluiten van je hypotheek tegen een lagere rente om zo de maandelijkse lasten te drukken. Online kun je erg eenvoudig hypotheken vergelijken om te zien of jij geld kunt besparen met oversluiten. Je kunt natuurlijk ook altijd even bellen met je hypotheekadviseur.

Tip 3: Overweeg een goedkopere woning

Het moet altijd maar groter, groter, groter. Zonde, want je betaalt er ook flink voor. Overweeg om juist kleiner te gaan wonen! De hypotheek op een kleiner huis is vaak ook stukken lager, waardoor je maandelijks minder aan aflossing en rente kwijt bent. Je kunt ook verhuizen naar een kleinere stad of dorp of naar een landelijk gebied trekken. We weten natuurlijk allemaal hoe duur de Randstad is.. Met een goedkope woning in je bezit is het bovendien raadzaam de opstalverzekering van overstappen.nl te vergelijken.

verhuizen woonlasten verlagen

Tip 4: Verlaag de belasting

Een andere essentiële manier om op huisvesting te besparen, is om een plaats te vinden met lagere belastingen. De meeste onroerendgoedbelastingen kunnen namelijk per plaats of buurt verschillen. Als je een plaats kunt krijgen met slechts 0,2% van de waarde van je woning, zal dat aan het einde van de maand een enorm verschil maken in je portemonnee. Je kunt bovendien het eigen risico van je verzekering verhogen, waardoor je maandelijkse betalingen worden verlaagd. Vergelijk de mogelijkheden voor de woonverzekering van overstappen.nl. Echt een aanrader.

Tip 5: Neem een huisgenoot

Als je alleen woont, overweeg dan om een huisgenoot in huis te nemen. Alleen wonen is namelijk ontzettend duur in deze tijd. Veel jongeren vinden het de gemakkelijkste manier om meer op huisvesting te besparen. Je betaalt niet meer 100% van de maandelijkse lasten, maar slechts 50% of 75% (dat wat je afspreekt met je huisgenoot). Ka-ching!

Steeds vaker verhuren mensen een deel van hun woning. Denk aan de zolder, de garage, een ruime kelder of gewoon een slaapkamer. Heb je nog een of meerdere ruimtes in huis over? Wie weet kun je er iemand heel blij mee maken en verdien jij wat extra geld!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *