5x tips om geld te besparen in je thuiskantoor


Steeds meer mensen werken thuis dankzij Corona en blijven dat na het ‘nieuwe normaal’ ook graag doen. Dat is natuurlijk erg prettig en het scheelt je heel wat reistijd. Toch heeft thuiswerken ook nadelen. Sommige mensen ontdekken dat werken in een thuiskantoor ook wat onverwachte kosten met zich mee kan brengen. Dit zijn vijf slimme tips om geld te besparen in je thuiskantoor.

1. Maak gebruik van vergoedingen

Er zijn bedrijven die een vergoeding regelen voor het inrichten van een thuiskantoor. Tenslotte bespaart het bedrijf ook kosten (bijv. kilometervergoeding). Het is dus mogelijk dat je aanspraak kunt maken op een gedeeltelijke vergoeding bij het inrichten van je thuiskantoor. Sommige bedrijven maken het mogelijk dat je kantoormeubilair kunt aanschaffen via het bedrijf, zodat je 21% btw-korting krijgt. Zo kost het inrichten van je thuiskantoor een stuk minder dan wanneer je het allemaal zelf moet betalen.

2. Praktisch printen in je thuiskantoor

Heb je een baan die veel papierwerk oplevert? Dan is een printer natuurlijk een must. Het liefst kies je voor een praktische printer die betrouwbaar is. Natuurlijk wil je tijdens het printen niet ineens zonder passende cartridge zitten. Het is dus slim om eens te kijken naar een instant ink abonnement. Zo’n abonnement zorgt ervoor dat je een aantal prints per maand kunt maken. Is de cartridge bijna leeg, dan krijg je gratis een passende cartridge thuisbezorgd.

3. Gebruik led verlichting

Als je je thuiskantoor gaat inrichten, doe je dat vaak in een kamer die weinig wordt gebruikt. De kans is dus groot dat de lamp die er hangt er al jarenlang hangt. Dat hoeft geen probleem te zijn. Maar wanneer de lamp verouderd is, is die ook minder energiezuinig dan een nieuwe. Vervang de lamp dus voor een led lamp die maar weinig energie gebruikt (we schreven er hier al eerder over). Door led verlichting te gebruiken, bespaar je op de lange termijn best veel geld en het is natuurlijk ook beter voor het milieu.

4. Denk om ergonomie

De hele dag aan de keukentafel werken, op die relatief simpele stoelen is niet bepaald een aanwinst voor je houding. Gelukkig bestaat er ook nog iets als een ergonomische stoel. Een ergonomische bureaustoel is duurder dan een gewone bureaustoel. Dus in feite kost denken aan ergonomie juist meer geld, toch?

Dat is echter niet waar. Want als je goed denkt om een ergonomische werkhouding, zul je veel minder snel last krijgen van RSI klachten. En RSI klachten leveren vaak veel kosten op: kosten voor fysiotherapie, tijdelijk niet kunnen werken, zelfs operaties kunnen nodig zijn. Dat levert allemaal veel meer kosten op dan een comfortabele bureaustoel en ergonomische vormgeving van je werkplek in je thuiskantoor.

Een verkeerde houding kan zorgen voor serieuze rugklachten. Heb je minder budget dan kan een rugbrace bijvoorbeeld ook een optie zijn.

5. Koop efficiënt kantoorspullen in

In je kantoor gebruik je meestal meer kantoorspullen dan je denkt. Bijvoorbeeld printpapier, maar ook een muis, toetsenbord, nietmachine of perforator, pennen, bloknootjes en ga zo maar door. Deze kantoorartikelen kun je goedkoper vinden wanneer je op de juiste manier zoekt. Houd hier rekening mee:

  • Kun je korting krijgen, bijvoorbeeld BTW korting?
  • Helpt het als je groter inkoopt, bijvoorbeeld samen met collega’s?
  • Heb je de spullen echt nodig? Of kun je ook een andere goedkopere oplossing bedenken?
  • Misschien kun je, als je houdt van leuke doe-het-zelf projectjes, een gedeelte van je spullen zelf maken.

Door van tevoren al na te denken over deze vragen, kun je op een goedkopere manier aan je kantoorartikelen komen. Wat je thuiskantoor een stuk goedkoper en efficiënter maakt.

Een thuiskantoor levert voor de thuiswerker meer kosten op dan werken op een bedrijfskantoor. Natuurlijk heb je ook voordelen die het goedkoper maken. Je bespaart heel wat reiskosten en reistijd. En met deze 5 tips maak jij je thuiskantoor zo efficiënt mogelijk en bespaar je jaarlijks gemakkelijk honderden euro’s bij het thuiswerken.

Uitgelichte afbeelding via Pexels


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *