tafelstyling borden


Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik dol op het programma “Vtwonen, weer verliefd op je huis”. Hoe ze van een (in mijn ogen) typisch, saaie Nederlandse woning echt een paleisje maken is mij elke keer weer een raadsel. Wat een creativiteit zit er in dat kleine team met stylisten! Waar ik altijd extra goed op let bij het eindresultaat: de tafelstyling. Want die is letterlijk en figuurlijk om te smullen.

Met tafelsetting heb ik het over het servies. En hoe alles perfect bij elkaar lijkt te passen. Ik ben Instagram opgedoken om de mooiste servies combinaties voor je op te sporen!

Mix ‘nd Match – stapelen met servies

Tijdens mijn trip naar Marrakesh (inmiddels 2 jaar geleden) ben ik verliefd geraakt op de Arabische invloeden – als ik dat zo mag zeggen. De natuurlijke materialen, aardetinten en vooral ook de verschillende figuren, tekens en hoe dat allemaal ook perfect bij elkaar lijkt te passen. Toen ik deze foto zag, was ik op slag verliefd!

https://www.instagram.com/p/CBM7F4AjT-L/

Ben je wat minimalistischer ingesteld? Ook aan jou heb ik gedacht. Hieronder zie je dat wit servies helemaal geen gek idee is! En met een leuk placemat in een natuurlijke tint, zoals hier, maak je het toch wat gezelliger. En met heerlijke, kleurrijke groenten wordt elk bord uiteindelijk een lust voor het oog (en de maag). Toch?!

https://www.instagram.com/p/CA5TdOJjmFB/

Was de mix and match toch iets te wit voor jouw wensen? Dan is deze optie perfect! Pasteltinten kun je eindeloos combineren. En het ziet er ook nog eens heel luxe uit!

https://www.instagram.com/p/B-g1V0gCfPa/

Wat ik ook steeds vaker zie: spelen met verschillende vormen! Ontzettend leuk en het ziet er ook weer extra luxe uit. Tip: ga naar een mooie winkel met keramiek borden zodat je ter plekke al kunt mixen en matchen en ziet wat bij elkaar past.

https://www.instagram.com/p/CBOAOY3FRu2/

Time to blend! Hoe mooi ziet dit complete plaatje er uit?! Echt waanzinnig! Door in dezelfde tinten als je tafel te blijven, creëer je rust. En door dan met verschillende materialen, zoals hout, keramiek en stof te werken, creëer je toch een mooi en luxe contrast.

https://www.instagram.com/p/CAZnc45DAkv/

Je ogen zijn vaak groter dan je mond (of maag). Als ik uit eten ga, krijg ik soms zulke grote borden.. Ik vind het veel leuker om kleinere hapjes te eten. En dan is klein servies natuurlijk nooit verkeerd! Makkelijk om te mixen en matchen. En kies niet altijd om het volgende bord precies in het midden van het onderste bord te plaatsen. Zorg voor wat speelse touches door met verschillende items te spelen. Een servet, placemat van natuurlijk materiaal, bestek niet strak naast elkaar.. Genoeg mogelijkheden!

https://www.instagram.com/p/CAS39c2ALF7/

Uitgelichte afbeelding via Westwing
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *