PVC vloer inspiratie opdoen


De pvc vloer is de laatste jaren razend populair. Steeds meer mensen die een woning bouwen of renoveren kiezen voor een pvc vloer. Dat is niet zo verwonderlijk, want het is een erg mooie en stevige vloer. Ben jij aan het twijfelen welke vloer je wilt? Dit is 7x waarom jij een pvc vloer in huis wilt.

1. Goede imitatievloer

De pvc vloer bestaat in een haast oneindige reeks soorten en kleuren. Dat komt omdat het in de basis een vrij eenvoudige vloer is. De vloer bestaat uit kunststof stroken die een sterke toplaag hebben. Je kunt ze vinden in houtlook, tegellook of als gladde effen vloer. Er zijn ook pvc vloeren met reliëf, waardoor ze nog echter lijken. Je vindt hier online veel verschillende looks die mogelijk zijn bij een pvc vloer.

2. Slijtvast

Bijna alle vloeren zijn gevoelig voor krassen. Maar heb je gekozen voor een goede pvc vloer met dikke toplaag, dan krijg je er geen krassen op. Ook voor deuken, scheuren en andere beschadigingen is de pvc vloer ongevoelig.

Foto’s via Kwantum

3. Bestand tegen water

Je morst weleens wat. Zeker als je kinderen hebt, of als je bijvoorbeeld een aquarium in de kamer hebt staan. Een laminaatvloer of houtvloer zwelt dan op en krijgt lelijke kringen. Dat probleem heb je met pvc niet: het is een kunststof en dus volledig waterdicht.

4. Betaalbaar

Een pvc vloer is doorgaans een stuk duurder dan bijvoorbeeld laminaat. Toch is pvc relatief een van de goedkoopste vloeren. Dat komt omdat laminaat een stuk sneller verslijt dan een pvc vloer. Als je gaat rekenen in levensduur is een pvc vloer bij de aanschaf een stuk goedkoper.

5. Goed met vloerverwarming

Pvc is relatief dun en het geleidt goed. Dat maakt een pvc vloer ideaal om te combineren met vloerverwarming. De vloer warmt gewoon mee, zonder uit te zetten of te krimpen. Zodoende heb je een zeer stabiele vloer die de warmte van de vloerverwarming goed de kamer in geleidt.

6. Geluiddempend

Als hij in een kamer ligt, lijkt pvc een keiharde en gladde vloer. Het kunststof is echter wel flexibel. Daardoor is deze vloer verrassend geluiddempend. De vloer absorbeert stoten en contactgeluid, waardoor het niet naar beneden wordt geleid. Prettig voor je onderburen! Een pvc vloer is ook goed te combineren met vloerisolatie of met bijvoorbeeld een mooi vloerkleed om helemaal goed geluid te dempen.

7. Perfect te leggen

Er zijn twee soorten pvc vloeren: een klikvloer en een plakvloer. De klikvloer kun je zelf leggen zoals je laminaat legt. Een plakvloer wordt meestal gelegd door een professioneel bedrijf. Het mooie is dat pvc niet reageert op warmte en kou. Je kunt de vloer dus perfect laten aansluiten op de muren, waardoor je geen (plak) plinten meer nodig hebt. 

De pvc vloer heeft heel veel voordelen. Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen graag zo’n vloer in hun huis willen hebben. Een pvc vloer heeft eigenlijk maar weinig nadelen en heel veel pluspunten. Het is dus zeker de moeite waard om hiernaar te informeren als je zelf een nieuwe vloer in je woning wilt (laten) leggen.

Uitgelichte afbeelding via Pexels


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *