Airco in woonkamer


Elk jaar is het weer een gedoe: de aanschaf van een airco. Je komt er pas achter dat je er een nodig hebt als het eigenlijk al te laat is. En jij bent dan niet de enige. Met jou zijn er nog vele anderen die ook snakken naar de verkoeling van een goede airco in huis. Hierbij een reminder: ga nu al op zoek naar een goede airco, zodat je niet misgrijpt.

Om jou te helpen bij de aanschaf van je nieuwe verkoelingsmaatje geven wij je in dit artikel wat bruikbare tips.

De keuze is reuze: welke airco past bij jouw huis?

Er zijn veel verschillende airco’s waar je uit kunt kiezen. Ik zet ze voor je op een rijtje:

  • De verplaatsbare airco waarbij je alleen een slang uit het raam hoeft te hangen. Dit is tevens de goedkoopste optie.
  • De vaste airco met buiten unit (split unit). Dit is de duurste, maar ook de beste optie wat betreft koel- en verwarmvermogen. Deze mag je alleen niet zelf installeren, dus houdt daar rekening mee
  • De vaste airco zonder buiten unit (mono-block). Deze mag je zelf installeren en levert veel vermogen. Daarnaast kun je hem plaatsen op de plek van een radiator, want hij verwarmt ook nog eens. Dan heb je er in de winter ook nog wat aan! 🙂

Dit is wat ik je aan zou raden

Ik ga gelijk eerlijk zijn: de prijzen gaan van een paar tientjes tot een grote investering van soms wel een paar honderd euro. Een ventilator heb je zo gekocht. Maar voor echte verkoeling raad ik je echt aan om te investeren. Wij hebben sinds een aantal jaar een split airco en ik wil niet meer anders. Wij hebben, op aanraden, de airco in het trappengat geplaatst. Dat was voor ons gunstiger, maar voor jouw woning kan dat anders zijn. Vraag daarom altijd of een adviseur bij je langs komt, zodat hij of zij je kan vertellen wat in jouw situatie de beste keuze is.

Waarom je niet langer moet wachten met het kopen van je airco

De temperaturen hangen nu nog rond de 15 graden. Maar voor je het weet, sta je met het zweet op je bovenlip als je de trap op en af moet thuis. Nu al een airco aanschaffen is echt geen overbodige luxe. Onze airco specialist is helaas failliet gegaan, dus die kan ik je niet meer aanraden. Maar ik weet dat onze buren heel blij waren met de service van CVtotaal.

En als je over een maandje (of twee) pas na gaat denken over de aanschaf van een airco of ventilator, ben je echt te laat. De grote, bekende webshops zijn elk jaar weer razendsnel door hun voorraad ventilatoren heen en de dag van een airco specialist heeft ook maar 24 uur. Kijk daarom nu al naar de opties en zorg dat je niet te laat bent, zodat je in de zomer thuis kan komen in een koele woning.

Uitgelichte afbeelding: Inspirerend-wonen.be


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *