Slijtvaste vloer


Een nieuwe vloer aanschaffen en leggen is natuurlijk een investering voor de langere termijn. Als je een nieuwe vloer gaat kopen zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten: wat kan de vloer aan, hoe werkt het met onderhoud en past het goed in je interieur? Als je zeker wilt zijn dat aan alle drie de voorwaarden wordt voldaan, wordt het aangeraden om een slijtvaste vloer te nemen.

Welke soorten zijn er?

Als je gaat voor een hippe industriële look, kun je het beste gaan voor een vloerafwerking van beton. Daarnaast is PVC een heel goed alternatief. Dit is een kunststof die zeer slijtvast is, ideaal dus. Als je graag een natuurproduct wilt hebben, kun je kiezen voor linoleum. Deze vloerafwerking geeft je een zekere garantie voor slijtvastigheid. Een super betrouwbaar product! Verder kun je ook kiezen voor laminaat en vinyl, maar zorg er dan wel voor dat het een betrouwbare kwaliteit heeft.

Neem een gietvloer!

Iets wat vrij nieuw is op interieurgebied, maar wel super handig, is een gietvloer. Bij een gietvloer worden er vier lagen bovenop je bestaande ondervloer gegoten. Steeds wordt er weer een nieuwe laag opgegoten, vandaar dat het best wel even de tijd nodig heeft om te drogen.  Het effect van een gietvloer is dat het de kamer erg ruimtelijk en strak maakt, super geschikt voor een industriële look. Naast de slijtvastigheid kent een gietvloer nog meer voordelen. Het kan namelijk makkelijk gecombineerd worden met vloervervarming en het is een naadloze vloer, wat het super makkelijk maakt om de vloer schoon te houden.  Het leggen van een gietvloer is een behoorlijke klus, en wij raden dan ook aan om dit aan een professional over te laten. Op deze manier krijg je een strakke en gladde vloerafwerking.

Alles over onderhoud

Bij een slijtvaste vloer of een gietvloer is het aan te raden om een reinigingsmiddel toe te voegen aan het water tijdens het dweilen. Voor elke soort vloer zijn er speciale soorten reinigers. Wat ook handig is bij deze soort vloer, is om er een beschermlaag aan te laten brengen. Dit kun je direct na de installatie laten doen! Zo blijft je vloer nog langer mooi.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *