Badkamer inspiratie voor elk budget


Nu belangrijker dan ooit: een fijne badkamer waar je je kunt terugtrekken. Zeker nu ik zo veel thuis werk, is self care extra belangrijk. Afgelopen weekend zat ik maar liefst twee uur in bad. Dat kan sinds kort, omdat we onze badkamer hebben verbouwd. Wil jij jouw badkamer binnenkort ook aanpakken? Tijd voor wat inspiratie!

Mijn droom badkamer: licht en rust

Lichte kleuren brengen me rust. En dat is precies wat ik wil als ik in de badkamer ben. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de stoere en luxe badkamers in hotels ook prachtig. Maar dan voor één nachtje. Omdat ik best kan twijfelen (zoveel woonstijlen: keuzestress!) ben ik maar weer Pinterest opgedoken. En daar vond ik prachtige badkamers die perfect in mijn straatje passen.

Een combinatie van hout, tegels, planten, stof.. Heerlijk, die combinatie. En ondanks de neutrale kleuren geeft dat toch een mooi contrast. Bij webshops heb ik ook wat badkamer inspiratie opgedaan. Leuk, Pinterest foto’s, maar je wil natuurlijk ook kijken wat mogelijk is. Geen badkuip vanuit een ander land laten komen of tegels via een onbetrouwbare webshop bestellen.

Hotel badkamers: focus op donkere tinten

Ik weet dat niet iedereen houdt van wittinten in de badkamer. In de zomer verbleef ik in een Van der Valk hotel in een kamer met een prach-ti-ge badkamer. De donkere tegels, de regendouche, het vrijstaande bad en de kleine spots. Zo luxe. Wil jij ook zo’n hotel badkamer look creëren? Dat doe je zo:

  • Focus op een mix van materialen. Een bad van acryl, een glazen wand om de douche mee af te schermen, tegels en een houten meubel zorgen niet alleen voor luxe, maar ook voor contrast. Zo raak je niet snel uitgekeken op je badkamer.
  • Zorg dat de basis genoeg variatie kan bieden. Een badkamer met veel kleuren in de basis biedt weinig mogelijkheden om te spelen met accessoires. Kies je voor antraciet, wit of taupe als basis, dan kun je eindeloos variëren met kleuren pompjes, tandenborstelhouders, handdoeken, vazen.. You name it!

Een badkamer voor elk budget. Ook jouw budget.

Ik dacht echt dat ik flink in de buidel moest tasten voor een nieuwe badkamer. En natuurlijk ben je voor tweehonderd euro niet klaar. Maar er is voor elk budget een mooie badkamer in te richten.

Kijk niet alleen bij dure woonwinkels voor mooie meubels en accessoires. Bij Action, IKEA (zij hebben ook duurzame collecties!), Leen Bakker en Kwantum. Wij kwamen in een kledingwinkel prachtige accessoires tegen die nu staan te pronken in onze badkamer. Wat ik ook steeds vaker zie: meubels die een nieuwe look krijgen door een likje verf of folie toe te passen. Check vooral ook de volgende badkamer make-over!

Ideal Home

Een likje verf: van taupe of lichtgrijs naar wit en van houtkleur naar antraciet. Het zorgt direct voor een stoerdere, maar ook vooral frisse uitstraling van de keuken. En dan maken de tegels het helemaal af. Kosten: driehonderd euro misschien? Hier lees je meer details over deze makeover. Kijk naar jouw mogelijkheden. Heb je een keer niets te doen in het weekend? Ga dan ook eens wat inspiratie opdoen bij een badkamerzaak bij jou in de buurt.

Ideal Home


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *