industriele keuken


Vlak voor de feestdagen had ik – eigenlijk geheel onbedoeld – mijn eerste binnenkijker. Een vriendin is verhuisd van een stad vlakbij Rotterdam naar een klein dorpje dat Oudemolen heet. Het huis zelf is echt een dorps huisje en staat er al meer dan 100 jaar. Perfecte basis om te mixen met oude en nieuwe items!

Hun stijl is echt om bij weg te dromen. Industrieel, botanisch, klassiek en toch weer heel modern.. Toen hun huis zo goed als af was, wilde ik natuurlijk graag langskomen. En wat ik als eerste deed? Mijn telefoon erbij pakken, zodat jullie mee kunnen genieten!

Een industriële keuken

Oké, alvast even een disclaimertje: het licht was niet perfect (dat krijg je als je onverwacht besluit wat foto’s te schieten) en de camera van mijn iPhone X is goed, maar niet zo goed als die van een professionele camera.

Terug naar de keuken: ik was gelijk verbaasd over de mooie combinatie van de vloer en het hout. Deze stoere combinatie zorgt direct voor een tof contrast.

industriele keuken

De deuren worden wat minder ‘lief’ door de stoere handgreepjes en het zwarte keukenblad. En kunnen we het even hebben over de wasbak? Doordat het wat uitsteekt, lijkt een simpele wasbak ineens op een designstuk! Ik zie dit steeds vaker voorbij komen op Pinterest en Instagram.

keuken Oudemolen industrieel

En dan door: de keuken is in een andere ruimte dan de eettafel. Door de grote ruimte die ze ter beschikking hadden, hebben ze gekozen voor een grote, open leefkeuken. Genoeg ruimte voor decoratie, zoals die te gekke antieke weegschaal en de houten planken. Ze hebben door de jaren heen veel accessoires verzameld. Zagen ze iets leuks tijdens hun vakantie in Zuid-Afrika of Thailand? Dan namen ze het mee. Net als het kleine kistje naast de weegschaal. Dat maakt een huis (of in dit geval een keuken) naar mijn mening echt persoonlijk.

kruidenrekje DIY

En dan last, but not least: hun kruidenrekje. Het kruidenrekje zelf hebben ze tweedehands gekocht (past weer leuk bij de basis van het huis) en ze hebben het gevuld met kruiden en leuke accessoires. De potjes van de kruiden waren wat saai, maar omdat ze nog geen tijd hebben gehad om nieuwe potjes te kopen hebben ze bakpapier om de plantjes gewikkeld. En eerlijk, het staat best leuk. Toch?! De blauwe accessoires zorgen voor een frisse uitstraling. En per seizoen kan je natuurlijk weer switchen met kleuren, potjes en flesjes.

Wat vonden jullie van deze eerste binnenkijker?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *