blauw interieur


Vandaag – 20 januari 2020 – is het officieel Blue Monday. Blue Monday zou de meest depressieve (maan)dag van het jaar zijn. Nou, niet voor ons! Stiekem is blauw mijn favoriete kleur in het interieur. Het geeft rust, is stoer, biedt contrast en ziet er ook nog eens luxe uit! Tijd voor wat inspiratie. I’m blue, dabadee dabadaa..

Inspiratie voor een blauw interieur

Het fijne aan de blauwe kleur is dat je er zoveel verschillende kanten mee op kan gaan. Het combineert prima met zwart en stoere elementen, waardoor het de perfecte basis vormt voor een industrieel interieur. Maar ook voor een wat zachter interieur met Scandinavische invloeden is het perfect. Grijs-blauw, diepblauw, kobaltblauw, lichtblauw, donkerblauw.. Genoeg keuze!

blauw interieur
Bron foto’s: Planete-deco.fr & Mydomaine.com

Daarnaast is blauw ook een perfecte kleur om als accenten aan te brengen. Denk aan een leuke poster, kussens voor op de bank, in een toffe collage, vaasjes, kaarsjes: you name it! Wil je nou niet je hele muur blauw verven? Dan zijn er dus nog genoeg keuzes.

Behang met wat blauwe accenten erin is bijvoorbeeld leuk. En wat dacht je van lambrisering, zoals op de eerste foto? Zo hoef je je witte muur toch niet volledig op te geven. Wel zo’n fijn idee.

interieur blauw
Bron foto’s: Homedeco.nl, Thestylebox.com & Yellowtrace.com.au

Wil je nou zelf ook wat blauw toevoegen aan je interieur? Dan vind je natuurlijk genoeg inspiratie op Pinterest en Instagram. Maak een moodboard om te kijken welke materialen jouw voorkeur hebben en ga vervolgens op zoek naar een blauwtint die hier goed op aansluit. Door eerst de kleur te kiezen en dan pas te kijken naar welke materialen erbij passen, kan je het jezelf soms best moeilijk maken. En dan is het niet zo gek als je niet volledig tevreden bent met het eindresultaat.

Ga dus eerst lekker interieur inspiratie opdoen, wat scrollen op Pinterest (volg je ons daar ook al?) en koop wat leuke woonmagazines om toffe beelden uit te scheuren.

Geniet van je Blue Monday!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *