schilderij interieur


Niets is leuker dan een woning met veel sfeer. Je weet wel, zo’n knus gevoel in huis. Toch is het voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan en is het toevoegen van sfeer een lastige klus. Daarom hebben wij vijf toffe, budgetproof tips op een rijtje gezet zodat ook jij een sfeervolle woning kan creëren!

1. Kleur aan de muur!

Als je het huis van de gemiddelde Nederlander in drie woorden zou moeten omschrijven, is het: wit, wit en wit. Dan snap ik maar al te goed dat het lastig is om sfeer toe te voegen. Begin eens met wat kleur toevoegen aan die saaie, witte muren. Een poster of een tof schilderij bijvoorbeeld! Je kan posters en schilderijen online kopen, gewoon vanaf de bank. Het is eigenlijk gewoon kinderspel. Je kiest een categorie, zoals de welbekende ‘Dikke Dames’ schilderijen en vervolgens kies je het leukste ontwerp dat aansluit op je huidige interieur. Dus heb jij vandaag eventjes niets te doen tijdens je pauze? Dan kan je gewoon schilderijen kopen bij Schilderijenshop, simpelweg vanaf je mobiel of tablet.

Tip van de redactie: Kijk goed naar de kleuren in je interieur en zoek vervolgens een schilderij of poster die deze kleuren versterken. Wil je een contrast toevoegen in je woon-, slaap- of werkkamer? Ga dan voor een kleur die net even afwijkt van je huidige kleurenpalet. En ben je het schilderij zat? Dan kan je natuurlijk weer een nieuwe uitkiezen. Net wat makkelijker als een verfkleur op de muur, toch?!

schilderij interieur

2. Leuke, budgetproof accessoires

Natuurlijk kunnen de leuke vaasjes, kaarsenhouders, fotolijstjes en andere accessoires niet ontbreken in deze lijst. Voor slechts een paar tientjes kan je een hele leuke schaal vullen met kaarsen en kleine vaasjes die je vervolgens op je salontafel kan zetten. Kies voor één kleurenpalet en kies hier verschillende kleuren in. Ben je dol op het industriële interieur? Dan zijn matzwarte, donkergroene en gouden of bronzen accessoires goed met elkaar te mixen.

Tip van de redactie: Trek de sfeer door in je woning door op meerdere plekken een aantal accessoires neer te zetten. Op je salontafel, de eettafel en misschien zelfs op de vensterbank of op een plankje aan de muur! Zo creëer je niet alleen een balans, maar ook een geheel én natuurlijk meer sfeer!

3. Sierkussens en kleden: mixen en matchen

Een paar kussens op de bank zorgen direct voor meer kleur en meer sfeer. Kussens zijn daarbij ook nog eens een perfecte manier om snel in te spelen op nieuwe woontrends. Zo schreven wij laatst een blog over okergeel in het interieur toevoegen. Een paar kussens en een plaid in de kleur okergeel of een print in deze kleur zorgt direct voor meer kleur en sfeer. Hoezen voor deze kussens zijn budgetproof en zijn daarom perfect om elk seizoen weer een nieuw kleurtje in huis toe te voegen.

In de lente zijn pastelkleuren erg populair, in de zomer wat fellere kleuren en in het najaar stoere bruintinten. Houdt ons blog in de gaten om op de hoogte te blijven van de kleurtrends. Op Pinterest vind je natuurlijk ook altijd voldoende inspiratie voor de kleuren.

sfeer in huis

AD.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *