web analytics
0

Citroentaart van yoghurt met bodem van dadels en noten

20 april 2015
citroentaart van yoghurt

Als ik jarig ben en mijn moeder vraagt wat voor taart ik zou willen hebben, kies ik standaard voor citroenkwarktaart. Er is geen lekkerdere taart dan dat. Deze taart komt uit een pakje waar je zelf kwark en slagroom aan toevoegt. Ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je zo’n taart ook heel makkelijk zelf kunt maken..

Eergisteravond tweette Lara dat ze een gezond taartje aan het maken was. Ik vroeg wat ze aan het bereiden was en Lara stuurde me het recept van Jolanda door. De volgende ochtend ging ik snel naar de supermarkt en kocht ingrediënten in voor mijn eigen versie van deze taart. Ik wil Jolanda ontzettend bedanken voor de inspiratie. Op haar blog staan nog veel meer leuke en lekkere recepten, dus ik zou een kijkje nemen als ik jou was..

Wat heb je nodig?
– 100 gram ontpitte dadels
– 200 gram ongezouten noten (bijvoorbeeld elitehaver van AH)
– 3 eetlepels gesmolten kokosolie

– 6 blaadjes gelatine
– 1 liter Griekse yoghurt
– 5 citroenen
– 4 eetlepels honing

– Springvorm (ik gebruikte 26cm)
– Bakpapier
– Blender of keukenmachine

Wat ga je doen?
– Leg bakpapier in je springvorm en zet deze vast. Wanneer je kleine springvormen gebruikt (12 cm), zou ik het recept van Jolanda aanhouden voor de verhoudingen.
– Wanneer je elitehaver van AH gebruikt als noten, haal je het grootste gedeelte van de rozijnen uit de verpakking en weeg je 200 gram af. Ik heb wel een aantal rozijnen er in laten zitten omdat ik dat lekker vind. Wanneer je ongezouten noten zonder rozijnen gebruikt, kun je gewoon 200 gram afwegen.
– Snijd de dadels wat kleiner en doe deze samen met de noten (en rozijnen) even in de keukenmachine. Afhankelijk van wat je zelf lekker vind maak je de noten en dadels fijn. Ik heb, net als Jolanda aanraadde, de noten wat grover gelaten omdat je dan een lekkere stevige bodem krijgt.
– Smelt wat kokosolie in een pannetje of in de magnetron tot het vloeibaar is en schep dit door de noten en dadels.
– Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan tot de hele bodem bekleedt is. Zet de springvorm in de koelkast zolang je de vulling van de taart maakt.

– Laat zes gelatineblaadjes weken in koud water voor zo’n vijf minuten.
– Snijd vier citroenen door de helft. Ik heb uit elke citroen twee of drie plakjes gesneden van de rand en deze apart gehouden voor de garnering. De ‘kontjes’ van de citroenen en de overige hele citroen pers je uit. Let op: hoe meer citroensap, hoe zuurder de taart.
– Doe de Griekse yoghurt in een grote kom en schep de honing er doorheen. Doe dit een beetje op smaak. Voeg hier de citroensap aan toe.
– Als de vijf minuten weken van de gelatineblaadjes om zijn, schep je een paar eetlepels van de yoghurt met citroen en honing in een pannetje en zet dit op het vuur. Zodra het yoghurtmengsel gaat koken kan het vuur uit.
– Wring je de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg je dit toe aan het hete yoghurtmengsel. Roer de gelatineblaadjes goed door tot ze volledig zijn opgelost.
– Voeg het warme yoghurtmengsel door het overige koude yoghurtmengsel en schep dit allemaal goed door.
– Giet het volledige mengsel met yoghurt in de springvorm met de noten. Laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast. Daarna kun je de taart decoreren zoals je zelf wilt, zoals ik bijvoorbeeld deed met de citroenschijven.

En dan mag je aanvallen! De taart is echt heel lekker en enorm fris. Stiekem zou je deze taart zelfs als ontbijt kunnen eten want in principe is deze citroentaart van yoghurt gewoon met yoghurt, noten, honing en citroen.. Toch? Oké, er zit kokosolie en gelatine doorheen.. Maar dat mag de pret niet drukken. Eet smakelijk! P.S.: Als je de taart gaat maken en er een foto van plaatst op bijvoorbeeld Instagram, vind ik leuk als je me tagt (of gebruik #annekookt)!

Wat is jouw favoriete taart?

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

44 Comments

 • Laura Steenks

  Kwarktaart maken wij eigenlijk ook altijd uit een pakje, maar dit lijkt me veel lekkerder! Wij hebben dan vaak standaard aardbeienkwarktaart, maar citroen is ook wel eens heerlijk!

  20 april 2015 at 06:03 Reply
 • Celeste

  Ik heb nog nooit kwarktaart op haha, maar het lijkt me wel heel lekker. Mijn favoriete taart is nog steeds de zelfgemaakte appeltaart, echt heerlijk vind ik die! Maar misschien toch eens een keertje een kwarktaart overwegen!

  20 april 2015 at 06:12 Reply
 • Dita

  Lekker, ik ben dol op citroen en kwarktaart.

  20 april 2015 at 06:24 Reply
 • Renske

  Heerlijk! Zelf taart maken is leuk én lekker! De combinatie van citroentaart met deze bodem ken ik niet. Klinkt goed!

  20 april 2015 at 06:35 Reply
 • Denise

  Oeeh ik krijg er nu gelijk zin in! Lijkt me erg lekker!

  20 april 2015 at 07:05 Reply
 • Svenja

  Omnomnom, ziet er echt ontzettend lekker uit <3 Ik heb eens een soortgelijke taart gemaakt, maar dan met rood fruit i.p.v. citroen. De citroen variant lijkt mij heerlijk verfrissend voor de zomer!

  20 april 2015 at 07:50 Reply
 • Liset - Beautydagboek

  Dit ziet er te lekker uit! Bedankt voor het recept, wan tik hou heel erg van dadels en yoghurt 🙂

  20 april 2015 at 08:11 Reply
 • Frauke

  Hmm, ziet er héél lekker uit! Volgens mij is dat het ook :D. Ik ga dit recept zeker onthouden en misschien maak ik ‘m binnenkort wel eens. Klinkt in ieder geval erg passend bij het lekker warme weer! X

  20 april 2015 at 08:52 Reply
 • Nesrin

  Oh la la dit klinkt goed en het ziet er super mooi uit. Saven!!!

  20 april 2015 at 08:53 Reply
 • Esther

  Oehhh yum, deze ga ik onthouden voor de zomer!

  20 april 2015 at 09:02 Reply
 • Alyssa

  Wauw, dat ziet er echt heerlijk uit! Ik hou heel erg van citroen, dus dit lijkt me wel iets 😀

  20 april 2015 at 09:22 Reply
 • Fitfoodiejolanda

  Leuk dat je het recept heb nagemaakt en op je blog hebt staan! Super! En hij is zoooo heerlijk

  20 april 2015 at 10:05 Reply
 • Ingeborg

  Hahaha, ons filmpje is een related post. Wauw, oud! Het klinkt wel echt heel lekker mop!

  20 april 2015 at 10:18 Reply
 • Elisa van propvol

  Oh wat ziet dit er heerlijk uit!

  20 april 2015 at 10:21 Reply
 • Laura

  Klinkt heel lekker! Zeker als het mooi weer is!

  20 april 2015 at 10:23 Reply
 • Ise

  Hmm klinkt lekker! Goede variant voor die uit een pakje.

  20 april 2015 at 10:25 Reply
 • Anna

  Ik ben echt dol op citroentaart <3 Ga ik eens proberen!

  20 april 2015 at 10:53 Reply
 • Sophie

  Ah zo lekker! <3 Ik ben echt dol op kwarktaart, en citroen(ijs), dus dit is echt een geweldige combinatie. Ga ik onthouden, hihi <3

  20 april 2015 at 11:19 Reply
 • Anouk

  Oeh wat een heerlijk receptje! Verantwoord taart eten is nog tien keer lekkerder dan gewoon taart eten. Ga het recept even opslaan!

  20 april 2015 at 11:32 Reply
 • Bente

  Hoewel kwarktaart er altijd wel in gaat is pecannotentaart echt mijn ultieme favoriet!

  20 april 2015 at 11:34 Reply
 • lonneke

  Ah wauw Anne, dit klinkt geweldig!
  Ik ga dit HEEL snel eens maken. Bedankt voor het delen!
  Liefs Lonneke

  20 april 2015 at 12:05 Reply
 • Justine

  Oh my, dit lijkt me heerlijk! Ik ga m zeker een keer namaken. Al zou ik persoonlijk voor een andere (ongezonde) bodem gaan. Bastogne bodem ofzo hihi

  20 april 2015 at 13:12 Reply
 • Eilish (artisticstateofmind)

  Citroen is hemels. Ik wil alles met citroen. Dit ga ik zeker namaken!

  20 april 2015 at 14:39 Reply
 • Arjanne

  Hij ziet er superlekker uit! Ik hou echt van kwarktaart, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar met aardbei gemaakt. uit een paktje. shame on me. Met citroen lijkt me erg lekker!

  20 april 2015 at 15:33 Reply
 • Livia

  Ziet er heel lekker uit. Dit ga ik zeker eens proberen.

  20 april 2015 at 16:09 Reply
 • Lisa

  Klinkt echt heerlijk!

  20 april 2015 at 16:11 Reply
 • Cherissa

  Wow! Inderdaad, zelf ook nooit over nagedacht. Wij maken het ook altijd uit zo’n pakje. Leuk dat je hierover hebt geschreven 🙂

  20 april 2015 at 16:49 Reply
 • Romy

  Oke, dat ziet er zo lekker en makkelijk uit!! Ook een heel fris en niet te zwaar toetje voor bijvoorbeeld een zomerse BBQ 😉 Bedankt voor het recept!

  xo Romy

  Rusty Revolvers ♡

  20 april 2015 at 18:07 Reply
 • Femke

  Dit lijkt me echt heerlijk! Sla ik even op 🙂

  20 april 2015 at 18:25 Reply
 • Cartouche

  Het lijkt me heel erg lekker, ik vind dat je wel weet wat lekker & gezond in een is! Ik heb zelf dit weekend ook 2 kwarktaarten gemaakt, perzik en aardbei

  20 april 2015 at 18:31 Reply
 • Manon

  Yummy dat ziet er heerlijk uit

  20 april 2015 at 18:40 Reply
 • Anouk

  Lijkt mij een heerlijke taart en leuk recept!

  20 april 2015 at 20:03 Reply
 • Sophie

  Dit klinkt heel lekker vooral met al die extra toevoegingen die je normaal niet hebt uit het pakje 😉

  20 april 2015 at 20:52 Reply
 • Elsbet | La Vie Pure

  Gimme gimme gimme! Ik ga het snel maken!

  20 april 2015 at 21:16 Reply
 • Caro

  Wauw die ziet er lekker uit! Die bodum klinkt ook echt heerlijk!

  21 april 2015 at 08:57 Reply
 • Linda

  Ohh die ziet er lekker uit! En best wel gezond ook!

  21 april 2015 at 09:30 Reply
 • Kimberley

  Hmmmm dat klinkt goed! Die ga ik eens maken

  21 april 2015 at 10:28 Reply
 • beautifulday4makeup

  Mmmm, het water loopt in mijn mond!

  21 april 2015 at 11:21 Reply
 • Simovic-Vuceljic Natasa

  Klinkt enorm lekker en vooral: heel simpel en snel klaargemaakt 🙂 Liefs! x

  23 april 2015 at 10:46 Reply
 • Anneleen

  Ziet er echt heel lekker uit! Yummie!

  24 april 2015 at 19:24 Reply
 • My life in pictures #57 - Gezonde taart, Triangl en de Monki opening - Roos notes

  […] Mijn moeder vierde afgelopen zondag haar verjaardag en ik maakte daarom deze gezonde taart. Hij is zo gezond dat je hem zelfs prima als ontbijt kan eten! Het recept vond ik via de blog van Anne. […]

  3 mei 2015 at 07:03 Reply
 • My life in pictures #59 - High tea, Waterlicht en de Rollende Keukens - Roos notes

  […] Mama vroeg me om nog een keer de lekkere citroentaart te maken. Het recept vind je op de blog van Anne! […]

  17 mei 2015 at 07:00 Reply
 • RECEPT: Smoothie met citroen en honing - Roos notes

  […] kreeg het idee voor deze smoothie toen ik laatst weer deze overheerlijke kwarktaart van Anne at. Dit is echt mijn lievelingstaart en een sapjesvariant klonk mij natuurlijk als muziek in de […]

  9 juni 2016 at 07:03 Reply
 • Leave a Reply