web analytics
0

Cloud bread met zout, bieslook en knoflook

25 april 2016
cloud bread

Zoals je misschien wel weet ben ik gek op receptjes uitproberen. Al langere tijd stond Cloud Bread op mijn to bake-lijstje! Cloud bread zijn letterlijk kleine wolkjes ‘brood’ die je zo gek kunt maken als je zelf wilt, maar de basis is super simpel. Ik deel het graag!

Je neemt 3 eieren, 3 eetlepels cottage cheese, bakpoeder en kruiden naar keuze. Mijn keuze was grof zeezout, bieslook en knoflook. Dit zorgt voor een hartig ‘broodje’, je kunt er ook voor kiezen om een zoet broodje te maken door bijvoorbeeld honing toe te voegen in plaats van de kruiden. Maar net wat jij lekker vind! Wat je doet is het eiwit scheiden van het eigeel. Het eiwit klop je op met een mixer tot het een luchtige maar stevige substantie heeft. Vervolgens mix je het eigeel, een theelepel bakpoeder, de cottage cheese en de kruiden naar keuze met elkaar en schep dit voorzichtig(!) door het opgeklopte eiwit. Maak op een bakplaat met bakpapier ongeveer 10 ‘hoopjes’ van het ‘beslag’ en zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven. Smullen maar!

Stel je er geen echt brood bij voor. Het zijn echte kleine wolkjes die een beetje smaken naar omelet. Wel zijn het ontzettend lekkere kleine hapjes voor tussendoor mét gunstige voedingswaarden, want het is natuurlijk alleen maar ei en cottage cheese!

Dit recept verscheen eerder op de blog van Little Wonder World en Fannetiek.

Liefs,

annesolveig
Share:
Previous Post Next Post

You may also like

17 Comments

  • Lisa

    Ooooh wat ziet dat er lekker uit! Ik ga ze zeker een keer proberen. Mmm 🙂

    25 april 2016 at 13:38 Reply
  • Laura

    Het ziet er heel lekker uit maar ik weet niet of ik er van hou. Maar uitproberen moet natuurlijk zeker.

    25 april 2016 at 13:40 Reply
  • Edith Sofia

    Yummy, lijkt me lekker!

    25 april 2016 at 13:47 Reply
  • Maaike

    Dit heb ik nog nooit eerder gezien; dat wil ik ook proberen! Sowieso lijkt de combinatie zeezout, bieslook en knoflook mij ook wel wat 🙂

    25 april 2016 at 14:20 Reply
  • Manon

    Nog nooit over gehoord of gezien. Het ziet er wel goed uit

    25 april 2016 at 15:05 Reply
  • Valerie

    Ah, ik vind bakken ook altijd super leuk! Dit lijkt me erg lekker trouwens 🙂

    25 april 2016 at 16:06 Reply
  • Loes | Gewoon iets met Loes

    Mmmh! Lekker! En inderdaad goed voor de dieet-miepjes onder ons! Ik moet dit maar eens even onthouden!

    25 april 2016 at 16:07 Reply
  • chucky1012

    Het ziet er heerlijk uit 😉

    25 april 2016 at 16:28 Reply
  • Dagmar

    Wauw dit ziet er heerlijk uit! Echt mega lekker, mag ik een hapje?

    25 april 2016 at 16:34 Reply
  • Linda

    Oh dit klinkt goed! Lijkt me een fijn tussendoortje. Alleen wanneer moet je de huttenkase toevoegen? Of lees ik daar nu echt gigantisch overheen? 🙂

    25 april 2016 at 17:25 Reply
  • Diana

    Ziet er heerlijk uit!

    25 april 2016 at 19:49 Reply
  • Mariëlle

    Wauw dit ziet er echt uit als een heerlijk recept! Ga hem zeker proberen.

    25 april 2016 at 21:07 Reply
  • Vivian

    Ik kijk normaal dus helemaal niet naar recepten maar dit ziet er zó lekker uit dat ik echt even wilde reageren, wauw!

    27 april 2016 at 14:51 Reply
  • Margriet

    Wanneer en hoeveel bakpoeder voeg je toe?

    27 april 2016 at 21:28 Reply
  • Leave a Reply