Justa oma column


Column nummer 10. En tegelijkertijd mijn laatste voor Wooninspiratieblog.nl. Maar met het mooiste onderwerp waar je maar mee kunt eindigen. De voorgaande gingen over passies in ons leven. Namelijk ons huis, de handgemaakte meubels, en styling in en rond de woning. Deze column gaat over onze kleindochter Sem. Ze is geboren en prachtig. 

#Ik had nog zo gezegd

“Nee hoor, je hoeft het niet per se te laten weten als onze dochter met haar bevallingskoffer naar het ziekenhuis is vertrokken. Daar worden we veel te zenuwachtig van. Bel maar als de bevalling achter de rug is en jullie kindje is geboren”, zei ik nog. Maar op zondagochtend 14 juni rond een uur of 8 gaat de telefoon. Mijn schoonzoon. “Ze is in het ziekenhuis”. Oké. Ehm. Mijn buik doet direct vreemd. Koffie dan maar. Of thee. Ik weet het eigenlijk niet. Ontbijten? Tuurlijk. Zou ik bijna vergeten. We moeten natuurlijk ook eten. Maar wie weet hoe lang het nog kan duren. Toch? Theezakje? Dom! Sorry. Ik ga maar douchen. Dat is beter plan. Het is 8.40 uur. De telefoon gaat. Mijn schoonzoon. Ze is al geboren! En alles is goed met mama, hemzelf en kleine Sem. 

#Tien teentjes en tien vingertjes

Ze is wakker als we haar mogen bewonderen. Haar oogjes bewegen heen en weer. Haar handje pakt onze duimen. Ze luistert aandachtig naar de stemmen. Alsof ze ons herkent. De Corona regels volgt iedereen braaf op. We snappen het, ze zijn er niet voor niets. Maar als we haar een paar dagen later mogen vasthouden kunnen we onze ogen niet van haar af houden. Ze heeft heel veel donkere haartjes. Tien teentjes en tien vingertjes. Mooi gevormd mondje, smalle voetjes en flinterdunne nageltjes. Ze maakt geluidjes, ademt door haar neusje en zucht een paar keer diep. Alhoewel ze nog niets kan zeggen, zegt ze eigenlijk van alles. 

Justa oma column

#We zijn opa en oma

Iedere ochtend van deze week zijn we wakker geworden en opgestaan. Net als anders. En toch is alles anders. We zijn opa en oma geworden. Onze oudste dochter en haar man zijn nu papa en mama. De twee jongste dochters tante. Mijn ouders en schoonouders heten tegenwoordig overgrootouders. En Sem? Sem mag gaan groeien. Groot worden en de wereld gaan ontdekken. Welkom lieve kleine Sem. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *