De beste inrichtingstips voor je thuiskantoor


Ben jij ook één van die ‘modernere’ en misschien wel gelukkige mensen die eigenaar is van zijn of haar eigen bedrijfje of heb je een baan waarbij het gemakkelijk is om vanuit huis te kunnen werken? Om nu elke keer met al je benodigdheden maar op de bank of het bed neer te ploffen waar het dan ook dagenlang blijft rondslingeren is ook niet echt ideaal.

En om te werken aan die ellendige keukentafel met bijbehorende keukenstoelen waarbij je binnen de kortste keren al pijn in je rug ervaart, is natuurlijk ook niet echt een aanrader. Zorg in dit geval dan dat je op z’n minst je eigen plekje hebt waar je je werkzaamheden wél gemakkelijk zou kunnen afronden en waar je al je benodigdheden geordend bij elkaar hebt liggen.

Maak gebruik van een niet gebruikte ruimte

Waar deze ruimte in je huis ook maar is, dat maakt niet uit. Zolang je maar rust in je omgeving ervaart, zodat deze rust zich ook weer zal vertalen naar de rust in je hoofd. Wat dus weer extra motivatie zal betekenen! Heb je een loze ruimte onder de trap waar je nu alleen maar troep verzamelt of al je jassen van het vorige seizoen in laat verdwijnen? Verplaats je kantoorruimte dan naar deze plek en maak dan eindelijk eens gebruik van deze ‘nutteloze’ of chaotische ruimte! Bespaar verdere vierkante meters in de rest van je huis en zorg voor een knus en beschut plekje. 

Lees ook: 5x tips om geld te besparen in je thuiskantoor

Open ruimtes

Een super handige tip voor het wegwerken van al je benodigde accessoires is, bijvoorbeeld, het gebruiken van een klein stellingkastje. Je ziet ze overal, in zowel de houten als de metalen variant. Hier kan je zoveel verschillende dingen mee doen! Schuif het bijvoorbeeld onder je bureau om je, misschien al net te kleine, ruimte aan behoorlijk wat ruimte te besparen of haal de wieltjes er vanaf en plaats het overige raam van de stelling aan de wand als een soort van plankenkast. Plaats hier je bureau accessoires op of eventueel wat lijstjes met inspirerende spreuken en huiselijke prulletjes en maak de ruimte meer eigen en gezellig! Je moet natuurlijk wel uitgenodigd worden om echt in je kantoorruimte te gaan zitten werken natuurlijk!

Time to focus

Gesloten ruimtes

Wil je graag zorgen voor wat meer veiligheid in je kantoortje, zodat niet iedereen meteen bij je waardevolle administratie zou kunnen komen wanneer ze bij je op visite komen en het ook gelijk meer overzichtelijk en geordend zal worden? Ga in dit geval dan meteen naar de winkel voor het kopen van een locker! Je ruimte moet er natuurlijk niet gaan uitzien als een bij elkaar geraapte of ontplofte magazijninrichting.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *