flexa kleur 2019


Elk jaar roept Flexa een ‘kleur van het jaar’ uit. Zo was het twee jaar geleden de stoere kleur ‘Denim Drift’, vorig jaar de warme kleur ‘Spiced Honey’.. Maar nu? We gaan je verrassen met een hele nieuwe kleur die voor veel mensen misschien wel op het juiste moment komt! Ben je er klaar voor?

Kleur van 2020: Tranquil Dawn

De kleur van 2020 heet Tranquil Dawn en is, zoals je misschien al kan herkennen aan de naam, gefocust op rust. We hebben het inmiddels zo druk met ons werk, huishouden, de kids, je partner, sociaal leven, sporten.. Als je geluk hebt, heb je aan het eind van de dag nog 10 minuutjes voor jezelf over. En dat is eigenlijk niet de bedoeling.

flexa kleur 2019

De kleur van 2020 straalt rust uit. Misschien merk je het zelf ook al zodra je naar de afbeelding kijkt. De kleur doet ons denken aan kruiden en geeft zelfs een beetje een beachy vibe. Wij worden er in ieder geval heel rustig van!

Tranquil Dawn combineren

Je zou het misschien niet denken, maar deze kleur is ontzettend makkelijk te combineren! Je ziet het hierboven eigenlijk al: lichte kleuren zoals lichtgrijs en groen doen het goed bij Tranquil Dawn. Maar wees ook niet bang om voor donkerdere kleuren te kiezen. Donkere groentinten en grijstinten zijn erg goed te combineren. En ook blauw doet het goed bij Tranquil Dawn!

flexa tranquil dawn

We snappen dat je misschien niet direct je muur een andere kleur gaat geven. Daarom hebben we wat tips op een rijtje gezet zodat je deze kleurtrend op subtiele wijze in je interieur kan implementeren.

  • Kussens zijn altijd goed. De meeste huishoudens hebben een mooie grijze bank staan. Tranquil Dawn past daar perfect bij! Shop wat leuke kussenhoezen en combineer deze met andere hoezen in kleuren als blauw en donkergrijs voor een stoere look.
  • Accessoires zoals vaasjes en potjes doen het ook altijd goed. En wat dacht je van toffe posters met quotes?! Gelijk wat meer kleur aan de muur!
  • Het is misschien gedurfd, maar een vloerkleed in deze kleur is ook heel tof! Het staat mooi bij houttinten en zorgt voor een rustige look. En met de aankomende herfst en winter houd je je voeten ook nog eens lekker warm!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *