lente in huis


De zon laat zich vaker zien, de vogeltjes fluiten en de bloemen staan in de bloei. Dit kan alleen maar betekenen dat de lente weer is begonnen! Hoe ga jij deze lentekriebels verwerken? Precies, je gaat de tuin klaarmaken voor die warme, gezellige dagen achter het huis. Twijfel je nog over hoe je moet beginnen? Dan helpen wij je hier een handje bij. 

Groen moet je doen

Wanneer je de lente al bijna kan ruiken, beginnen we vaak met het gazon. Met deze temperaturen groeit het gras weer en is het dus weer tijd voor de eerste maaibeurt. Vaak valt dan op dat het gras niet meer zo levendig is. Om het gazon een oppepper te geven, is het goed om na deze maaibeurt de grond te bemesten. Zo krijg je dik en vooral groen gras, en dat wil natuurlijk iedereen! Heb je ook van die mooie rozen of hortensia’s in de tuin? Het begin van de lente is het beste moment om te snoeien. Door rozen en hortensia’s te snoeien stimuleer je de groei. Ben je toe aan wat meer kleur in de tuin? Plant dan wat leuke voorjaarsbollen. Wanneer ze eenmaal uitgebloeid zijn, geven ze jouw tuin een levendige en vrolijke uitstraling waar je graag op uitkijkt.

Maak het terras klaar voor de zomerse dagen

Het terras is echt het centrum van de tuin, zelfs als het in de hoek staat. We beginnen met de basis, de tegels. Als ze simpelweg vies zijn kun je zo schoonmaken met een tuinslang. Zitten ze onder de groene aanslag? Schrob dan de tegels goed schoon met behulp van schoonmaakazijn. Het is wel handig van tevoren het weerbericht te bekijken, je wil natuurlijk niet dat al je harde werk weggespoeld wordt door de regen. Nu is het tijd voor het echte werk. Het is tijd om alles weer uit de tuinkast te halen! Zet de tuinmeubelen maar weer op de plek. Of ga je dit jaar voor een nieuwe inrichting? De keuze is aan jou. Je kan natuurlijk ook alleen wat nieuwe accessoires halen. Zo kom je met een mooi dienblad en een vaas met bloemen al een heel eind. Of denk aan wat leuke tuinkussens. De kleinste dingen kunnen er al voor zorgen dat jouw tuin dat lentegevoel geeft. 

Uitgelichte afbeelding via Pexels


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *