inspiratie babykamer


Dit is inmiddels al week vier van self-isolation, ofwel quarantaine. Inmiddels heeft iedereen de grote voorjaarsschoonmaak achter de rug en zijn de nieuwe vloerkleden, kussens, gordijnen en (droog)bloemen al in huis gehaald. Nu je toch wat tijd extra hebt, is het misschien ook een goed idee om verder te kijken dan de woonkamer. Tijd voor wat inspiratie. En niet zomaar inspiratie. In dit blog vind je vier leuke babykamers die ik gespot heb op Pinterest.

#1 Bohemian meets basic

Ik ben niet zo van het ‘als het een jongetje is, wordt de kamer blauw’ en andersom voor een meisje. Ik houd meer van beige, wit, grijs, zwart.. Gewoon normaal. En daar past deze kamer dus echt perfect bij. Toffe sierlijsten op de muur, een leuke palmboom (daar wordt elke kamer leuker van) en een toffe mix van materialen. Zachte gordijnen, een toffe lamp van natuurlijk materiaal en een zacht vloerkleed. Lekker als je er ‘s nachts weer uit moet.

inspiratie babykamer
Foto via Project Nursery

#2 Natural Jungle

Iets waar ik ook groot fan van ben: rust. En baby’s ook. Dus waarom werken met felle kleuren als je ook gewoon voor natuurlijke kleuren kan gaan. Beige, bruin, crème.. I love it. Normaal ben ik ‘anti-witte-muur’, maar in deze babykamer vind ik het toch wel heel tof. En check dat behang!

babykamer inspiratie
Foto via Camels & Co

#3 Natural Jungle

Iets minder ‘natural’ dan de vorige, maar niet minder leuk. Deze jungle babykamer is speels, kleurrijk (maar niet té) en is ook nog leuk als je baby in een flits van 2 maanden naar 2 jaar oud is gegaan. Dan haal je het babybedje weg en komt er een stoerder peuterbed voor in de plaats. Check vooral ook even de mini boekenkast die de witte muur gelijk wat extra kleur geeft!

jungle kinderkamer
Foto via Bol.com

#4 Groen moet je doen

Leuk voor als je een tweeling hebt of juist als je de babykamer niet roze of blauw (maar ook zeker niet wit) wil hebben: mintgroen. Deze frisse, trendy kleur is leuk voor zowel jongens als meisjes. Met rosegoud en beigetinten maak je het geheel wat liever, met stoere groentinten wordt het weer wat stoerder. Met deze kleur kan je echt je eigen draai geven aan de babykamer zonder voor de standaard blauw- of rozetinten te hoeven kiezen.

babykamer groen
Foto via Bintihomeblog

Uitgelichte afbeelding via Hunker & Domino


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *