landelijk wonen


De Kerst is voorbij en we gaan langzaam maar zeker naar het nieuwe jaar toe. Wordt 2020 het jaar waarin jij van je huis eindelijk een thuis maakt? Of wordt het volgende jaar jouw jaar waarin je er niet meer voor het huis bent, maar het huis echt voor jou is? Wij hebben een overzicht van verschillende woonstijlen gemaakt. Laten we van 2020 een stijlvol jaar maken!

Welke woonstijl past bij jou?

Er zijn zo veel verschillende woonstijlen en combinaties van woonstijlen. Het belangrijkste is dat de woonstijl goed past bij jouw persoonlijke smaak. Maar ja, hallo.. wat is dan mijn smaak?

Eigenlijk kan er niet zo heel veel mis gaan in het combineren van verschillende smaken. Als je zorgt dat het een eenheid wordt en geen bij elkaar geraapt zooitje wordt, dan kan bijna alles. Om te ontdekken wat jouw woonstijl is, heb ik hieronder enkele woonstijlen omschreven. Ik weet zeker dat er wat leuks voor je tussen zit.

Landelijk

De landelijke woonstijl kun je omschrijven als een knusse boerderij stijl. Een gemoedelijke inrichting, gezellig en warm. Het gebruik van natuurlijke materialen is typerend voor deze stijl, evenals ruwe onbewerkte meubels en zichtbare draagbalken. Hout en natuursteen, maar ook wol, linnen, riet en katoen. Er worden vooral natuurlijke tinten gebruikt, dus de stijl is niet echt kleurrijk. Ook pastel tinten passen goed bij deze stijl.  De meubels zijn vaak groot en robuust. Een winkel die veel landelijke woonartikelen verkoopt is Rivièra Maison.

landelijk wonen
Foto’s via: Wonenlandelijkestijl.com & Elle Decoration

Bohemien

Ben je op zoek naar een unieke woonstijl die je niet op elke hoek van de straat kunt vinden? Dan is de bohemien stijl wat voor jou. Deze stijl kun je het beste omschrijven als een exotische stijl, met bijzondere vondsten van exotische reizen. Patronen, stijlen en felle kleuren kunnen gemixt worden. Niet alles hoeft precies bij elkaar te passen. Een grafisch vloerkleed, een surfplank aan de muur, souvenirs van de reizen die je hebt gemaakt. Ook kringloopschatten, linnen, drukke stoffen, gevlochten manden, weelderige palm planten. Het past er allemaal bij.

Bohemian woonstijl
Foto’s via: NL Schrankde & Bohemianlifestyles.com

Industrieel

De industriële woonstijl laat zich het beste omschrijven als stoer. Robuuste elementen, staal, beton, stenen muren, metalen lampen, leer. Een beetje het oude fabriek idee. In een industriële woonstijl zie je bijna geen opvallende kleuren. Bruin, wit, zwart en grijs zijn kleuren die je wel veel terug ziet. Het houdt de ruimte stoer en daardoor industrieel. Onafgewerkte randjes en ruwe muren maken de industriële look helemaal af. Niet te veel poespas!

industrieel wonen
Foto’s via: Huizedop & Myindustrialinterior.nl

Retro

De retro woonstijl is een vrolijk interieur met ronde vormen en warme kleuren. Eigenlijk ga je weer een beetje terug in de tijd. De meubelstijl uit de jaren ’50, ’60 en ’70 worden volop gebruikt in deze stijl. Ook een opvallend behang hoort er helemaal bij. In een retro interieur wordt veel kleur gebruikt, nog beter is een combinatie van kleuren. Warme kleuren als mosterdgeel, oranje, bruin en mosgroen zijn typerend voor een retro stijl. Niet jouw smaak? Ook pastelkleuren, zoals poeder roze en mintgroen zijn een mooie toevoeging.

retro wonen
Foto’s via: Marie Claire Maison & Styledbysabine.com

Scandinavisch

De Scandinavische woonstijl is erg populair. Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen typeren deze woonstijl. Met deze woonstijl wordt er veel licht naar binnen gehaald. Een Scandinavisch interieur herken je aan een rustgevende sfeer, vergrijsde tinten en minimalistische vormen. We zien strakke en geometrische vormen die gecombineerd worden met (pastel)kleuren. Natuurlijke materialen als licht hout, wol en katoen zijn typerend voor de Scandinavische woonstijl. Decoratieve planten en bloemen zorgen voor kalmte en rust in deze stijl.

Hopelijk zit jouw woonstijl er tussen. Zo niet, niet getreurd. Er zijn nog zo veel meer woonstijlen! Wat leuk is om te doen, is een moodboard maken. Pak een paar woontijdschriften en knip alles uit wat je leuk vind. Als je deze plaatjes bij elkaar legt kun je goed zien wat je woonstijl is. Hopelijk vind je snel de woonstijl die bij je past!

Bron foto’s: Pinterest

Follow my blog with Bloglovin

Uitgelichte afbeelding: Het Woonhuis


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *