De mooiste inrichting voor jouw huis


Je brengt een groot deel van je tijd door in je huis. Het is jouw plekje en daarom wil je het zo mooi mogelijk en uiteraard ook volledig naar jouw smaak inrichten. Maar wat nou als je eigenlijk niet weet wat jij mooi vindt of hoe je moet beginnen? Lees snel verder voor een aantal tips, waarmee jij van jouw huis de mooiste plek maakt.

Inspiratie

Weet je eigenlijk niet zo goed wat je mooi vindt of wat bij jou past? Doe dan eerst inspiratie op! Kijk rond op internet, bijvoorbeeld op sites van woonwinkels. Ook op Pinterest is genoeg inspiratie te vinden.

Heb je wel voldoende inspiratie, maar weet je niet goed wat er wel en niet mogelijk is in je huis? Vraag het aan iemand anders. Misschien heeft je vriend, moeder, oma of beste vriendin hier heel goed zicht op. Heb je liever een professional? Zoek dan een goede interieurstylist, zij kunnen je hierbij helpen.

Kleur

De kleur van je muren, maar ook van je meubels geeft je huis een bepaalde uitstraling. Wil je een strakke uitstraling? Kies dan voor koelere tinten, zoals blauw of grijs. Ga je voor een knus huis en een warme uitstraling? Kies dan warmere kleuren zoals oranje.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kleur ook invloed heeft op je gevoel, sommige kleuren geven meer energie, terwijl anderen je juist rustig maken. Kies in je slaapkamer dus voor een kleur die je rustig maakt, dat bevordert je nachtrust. Als je het dus lastig vindt om te kiezen, kan je gewoon in elke kamer een andere kleur toevoegen, het is maar net wat jij wil.

Multifunctionele meubels

Zeker wanneer je woonruimte niet zo groot is, is het slim om te investeren in multifunctionele meubels. Nu bedoel ik geen inklapbaar bed in je woonkamer of iets dergelijks, maar gewoon meubels waar je echt wat aan hebt.

Bijvoorbeeld een grote tafel waar je niet alleen aan kunt eten, maar ook aan kunt studeren, de administratie aan kan doen of gezellig kunt bijkletsen. Een bank die lekker zit, voldoende zitruimte biedt, maar niet te groot oogt.

Een pronkstuk

Wil je uitpakken met een echt pronkstuk, zonder dat het onpraktisch is? Kies er dan voor om één meubel of meerdere meubels te laten maken door een gespecialiseerde meubelmaker. Jouw droomtafel of ideale kast: alles is mogelijk en wordt aan jouw wensen aangepast.

Het is helemaal naar jouw wensen en omdat het op maat is gemaakt past het ook precies in jouw huis. Daarnaast is het meubel van hoge kwaliteit en gaat het dus lang mee.

Accessoires

Het gebruik van accessoires zorgt voor sfeer en maakt je huis daarna een stuk persoonlijker en helemaal van jou. Hang bijvoorbeeld een mooie foto of leuke kaart aan de muur of decoreer je bank met een paar kussens. Je woning krijgt hierdoor een warmere inrichting.

En hoe leuk is het om te zeggen dat jij de enige met die specifieke tafel bent en dat je hem ook nog eens zelf hebt ontworpen?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *