Raamdecoratie trends 2020


We zitten alweer 4 weken (!) in quarantaine. Inmiddels ben ik langzaam maar zeker gewend aan het ritme thuis. Hoe zit dat bij jullie? In die 4 weken heb ik inmiddels al zoveel nieuwe woonitems op m’n wishlist staan. Eentje daarvan is nieuwe raamdecoratie. En ik geloof dat ik daar niet de enige in ben. Daarom leek het me leuk om de laatste raamdecoratie trends met jullie te delen!

Hot and happening: Duette gordijnen

Ik weet niet waar die switch van houten jaloezieën naar Duette gordijnen precies vandaan komt, maar dat die switch is gemaakt weten we wel zeker. Iedereen is in de ban van deze stijlvolle raamdecoratie met honingraat aan de zijkanten. Het is hip, trendy, stijlvol en ook nog eens privacy-proof.

Je hebt namelijk de standaard uitvoering, waarbij je een Duette gordijn net als bij een standaard rolgordijn kan bedienen. Maar je hebt ook de zogeheten top down bottom up uitvoering. Hierbij is de stof verspannen tussen twee koordjes en kan je het gordijn op elke gewenste hoogte hangen. Fijn als je niet van pottenkijkers houdt, maar wel wil genieten van die heerlijke lentezon die we momenteel in Nederland zien!

Jaloers op jaloezieën

Dat Duette gordijnen nu echt de show stelen, betekent niet dat de jaloezieën volledig afgeschreven zijn. Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën zijn nog steeds erg trendy. Ook deze vorm van raamdecoratie is top voor je privacy en het staat prachtig in elk interieur. Aluminium jaloezieën zijn ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. Gelukkig komt het vakantiegeld binnenkort ook binnen, dus dan kan je ook nog eens kijken naar de houten variant zonder schuldgevoel.

Tip van de redactie: Vraag altijd gratis kleurstaaltjes aan. De kleuren op je scherm kunnen toch altijd iets afwijken van het origineel. En niemand maakt graag een miskoop, toch?!

https://www.instagram.com/p/B-B-9c2jURi/

Gordijnen voor extra sfeer

De afgelopen paar jaar moest het allemaal anders. Industrieel wonen was de trend. Daar zijn we inmiddels van bijgekomen. Sfeer en warmte lijkt weer steeds belangrijker te worden, helemaal nu we in quarantaine zitten. Gordijnen passen daar perfect bij. Mooie vitrages in combinatie met overgordijnen of juist overgordijnen in combinatie met jaloezieën (tip voor in de slaapkamer!).

Gordijnen zijn echt perfect om kleur aan je woning toe te voegen. In de meeste gevallen heb je ze open, waardoor de kleur niet als een tornado door je huis gaat. Ga dus niet voor standaard grijs of zwart, maar kijk eens wat verder dan de basic kleuren. Lichtblauw bijvoorbeeld, of een mooie bruintint. En wat dacht je van gele overgordijnen? Yes please!

https://www.instagram.com/p/B5zZ3V7BL5C/

Uitgelichte afbeelding via VT Wonen
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *