veranda op maat


De veranda is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is een sfeervolle en gezellige ruimte waar tuin en huis bij elkaar komen. Het geeft je de mogelijkheid om ook op de wat minder mooie dagen te kunnen genieten van een hapje en een drankje in de buitenlucht. Bovendien kun je er op de hete zomerdagen heerlijk in de schaduw vertoeven.

Kortom, het is een mooie en praktische verlenging van jouw huis. Maar hoe richt je jouw veranda nu in? Hier zijn vijf trends voor het inrichten van jouw veranda.

Trend 1: Landelijk en rustiek

Of je nu in de Hollandse polders woont of midden in de stad, een veranda in een landelijke sfeer is altijd geschikt. De landelijke stijl staat bekend om de nostalgische en warme sfeer. De veranda is door de landelijke sfeer een plek vol gezelligheid. Ideaal om te borrelen met vrienden of te genieten samen met je gezin!

Hoe creëer je een landelijke en rustieke sfeer?

Door veel gebruik te maken van hout creëer je al snel een landelijke sfeer. Je kunt kiezen voor een houtsoort of meerdere houtsoorten combineren. Daarnaast kunnen natuurlijke materialen niet ontbreken bij een landelijke sfeer. Je kunt de landelijke veranda afmaken met een decoratieve dakrand, ramen met een vakverdeling en een plat dak met een lichtkoepel.

Trend 2: Ruim en modern

Onze huidige samenleving kenmerkt zich door de groeiende moderniteit. Strak en modern is een stijl dat hedendaags veel mensen aanspreekt, vooral de jongere generatie onder ons. Dit moderne interieur wordt dan ook vaak doorgetrokken naar de veranda en de tuin.

Hoe creëer je een ruime en moderne sfeer?

Een moderne stijl kenmerkt zich door strakke lijnen en basiskleuren zoals zwart, wit en grijs. Door strakke meubels op de juiste plek in de veranda te plaatsen, zal de veranda rust en ruimte uitstralen. Ga daarnaast niet al te los met allerlei decoraties en tierelantijntjes. Dit zal de gewenste ruime en moderne sfeer in je veranda niet ten goede komen.

Trend 3: Klein is ook fijn

Niet iedereen is gezegend met een groot huis en een ruime tuin. Laat je hierdoor echter niet weerhouden om een veranda te plaatsen. ‘Klein maar fijn’ is een bekende uitspraak die ook zeker van toepassing is op de veranda. Een veranda hoeft helemaal niet groots of imposant te zijn om gezelligheid te creëren. Sterker nog, een knusse en kleine veranda kan juist voor extra gezelligheid zorgen. Bovendien is een kleine veranda niet een enorm project en heb je er geen architect of bouwaanvraag voor nodig.

Een kleine veranda kan juist voor extra gezelligheid zorgen

Trend 4: Decoratieve extra’s

Afhankelijk van de gewenste stijl kun je je veranda aankleden met diverse decoraties. Denk bijvoorbeeld aan kroonlijsten, sierkammen of -pinnen, sierkolommen of muizentanden. Door het toevoegen van de juiste decoraties geef je jouw veranda persoonlijkheid en gezelligheid mee.

Trend 5: Isolerende beglazing

Hoewel glas er vaak hetzelfde uitziet, zijn er wel degelijk verschillen tussen de glassoorten. Om het juiste binnenklimaat en akoestiek in jouw veranda te creëren, is de keuze van het soort glas belangrijk. Een goede isolerende beglazing wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Met een goede isolatie kun je bovendien ook in de koudere maanden genieten van de veranda. Dubbel, driedubbel glas, zonwerend glas of vierseizoensglas, het is allemaal mogelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *