gietvloer leggen


Gietvloeren waren al een tijdje een bekend beeld in kantoren en instellingen, maar tegenwoordig worden gietvloeren ook steeds vaker in woonhuizen toegepast. Gietvloeren kunnen tegenwoordig in bijna alle kleuren geleverd worden, zodat ze geschikt zijn voor ieder interieur. Gietvloeren kennen heel veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld parket en laminaat.

Toepassingen

Gietvloeren geven niet alleen de woonkamer een mooie strakke uitstraling, maar zijn geschikt voor iedere ruimte van het huis. Omdat de naadloos gelegd worden en dus geen naden of kieren hebben zijn ze waterdicht. Hierdoor kan je ze ook in de badkamer en keuken laten leggen. Ze zijn ook heel makkelijk schoon te maken.

In een woning wordt hoofdzakelijk polyurethaan gebruikt. Het materiaal voelt niet koud aan. Het materiaal is veerkrachtig en kan over een vloer worden gelegd met vloerverwarming. Daarom is het materiaal zo ideaal voor kinderkamers. Kinderen zullen graag op een dergelijke vloer spelen en als ze wat laten vallen zal het onderdeel niet snel stuk gaan. Het is ook geluidsabsorberend. Dat is ideaal voor een kinderkamer. Kinderen die boven aan het spelen zijn, hoor je niet snel beneden.

Het onderhoud

Gietvloeren zijn bijna helemaal ondehoudsvrij.  Zo moet je af en toe een houten vloer schuren, lakken of oliën, maar een gietvloer blijft zelfs na tientallen jaren nog zo goed als nieuw. Mocht er onverhoopt toch een krasje of deukje ontstaan, omdat er bijvoorbeeld een zwaar voorwerp op gevallen is, dan is dit gemakkelijk lokaal te herstellen.

Gietvloeren zijn meestal wat duurder in de aankoop dan andere vloeren, maar omdat onderhoudskosten bespaard blijven en door de lange levensduur is het uiteindelijk een voordelige aankoop.

Laten leggen of zelf doen?

Een gietvloer kun je in principe zelf leggen als je handig bent. Toch is het verstandig om hem te laten leggen door de vakman. Wanneer een vakman het doet weet je zeker dat het goed wordt gedaan. Door de garantie die je krijgt kun je er altijd op terugvallen als er iets niet in orde is. De vakman zal wanneer je het materiaal, in verband de kleur, uitgekozen hebt, kunnen gaan leggen. Daarvoor zal hij de vloer eerst stofvrij maken en het materiaal in banen over de vloer uitgieten. Met een giet kam zal hij het materiaal gelijkmatig verdelen en dan met een prik rol na rollen. Daarna kan het geheel drogen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *