Deze verzekeringen zijn essentieel als je op jezelf woont


Verzekeringen betalen vindt niemand echt leuk. Je betaalt namelijk voor iets ‘in het geval dat’, maar ziet er niet direct iets voor terug. Toch zijn sommige verzekeringen echt wel essentieel, zeker wanneer je volledig onafhankelijk bent. Wij zetten de belangrijkste verzekeringen op een rijtje, zodat jij zeker weet dat je alles goed geregeld hebt. Zo kom je niet voor enorme rekeningen te staan, wanneer je daar niet op zit te wachten.

  • Zorgverzekering
  • Opstalverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Autoverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering

1. Zorgverzekering

Een goede zorgverzekering is voor elke inwoner verplicht en dus ook voor jou! Deze dekt de kosten wanneer je een grote operatie nodig hebt of naar de dokter moet. Het fijne aan een zorgverzekering is dat je deze volledig kunt aanpassen naar jouw wensen. Ga je bijvoorbeeld nooit naar de fysiotherapeut, dan hoef je hier geen extra dekking voor te betalen.

2. Opstalverzekering

Als je een eigen huis hebt gekocht, is dit waarschijnlijk een van de eerste verzekeringen die je afsluit. Wanneer je huis grote schade oploopt zonder dat jij hier iets aan kunt doen, denk aan brand of een grote storm, ben je hiertegen verzekerd middels de opstalverzekering. Deze verzekering dekt dus vooral schade aan het huis zelf, maar niet wat erin staat.

3. Inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt alle schade aan je interieur. Wanneer er ingebroken wordt en je televisie wordt meegenomen, valt dit bijvoorbeeld onder de inboedelverzekering. Ook als er brand is geweest en je bank of gordijnen zijn verloren gegaan, valt dit onder de inboedelverzekering.

4. Autoverzekering

Uiteraard is deze verzekering onnodig wanneer je geen auto hebt, maar de kans is groot dat je deze wel hebt. Ook deze verzekering is verplicht, voornamelijk om schade aan anderen te dekken. De hoogte van de maandelijkse premie wordt bepaald aan de hand van je auto, je leeftijd en hoeveel schadevrije jaren je op je naam hebt staan.

5. Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering kost bijna niets per maand en kan een hoop ellende besparen. Stel dat jouw kat schade aanbrengt bij andermans spullen of wanneer je per ongeluk de televisie van je tante omstoot. In zulke gevallen ben je persoonlijk verzekerd en draai jij niet zelf op voor de kosten.

De bovenstaande verzekeringen zijn de belangrijkste verzekeringen die je voor jezelf kunt afsluiten. Uiteraard kun je je voor elke soort schade verzekeren, maar wees wel kritisch. Je kunt je namelijk voor veel zaken oververzekeren en dit is toch al snel zonde van het geld. Stel de verzekeringen ook goed af op jouw persoonlijke situatie, zodat je precies genoeg dekking hebt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *