Dit zijn dé woontrends voor 2021


Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Staat er bij jou een interieur upgrade op de planning? Dan is het natuurlijk wel zo leuk om op de hoogte te zijn van de nieuwste woontrends voor het aankomende jaar! Van accessoires tot meubelstukken: we vertellen je alles over de woontrends voor 2021.

Een gezellige en knusse sfeer in huis

Je huis moet toch wel dé plek zijn waar jij je op je best voelt, waar je helemaal tot rust kunt komen. Dat komt naar voren in de trend om van je huis de ultieme knusse plek te maken. Hoe je daarvoor zorgt? Ga voor verschillende leuke kussentjes en een warm plaid op je bank. Kies het liefst voor stoffen gordijnen, bijvoorbeeld van trendy velvet. Ook een mooi vloerkleed mag niet ontbreken, onder je bank, eettafel of bed.

Zo is een rond vloerkleed in trek, net als een vloerkleed met een natuurlijke of juist een vintage look. Bij Webkarpet.nl shop je jouw favoriete nieuwe vloerkleed tot 70% korting: voor iedere woonstijl is er een mooi design te vinden. Zo wordt jouw huis echt de fijnste plek om te vertoeven.

Kleur: van veilig tot uitgesproken – alles kan!

De juiste kleuren in huis zijn natuurlijk ook weer een belangrijk onderdeel van de nieuwste trends! Donkerblauw is de kleur die eruit springt: een intense kleur die voor sfeer in je interieur zorgt. Verder zien we juist een basic kleur die groeit in populariteit, namelijk bruin. Van lichtbruin tot chocoladebruin: met deze kleur ga je voor een warme en aardse uitstraling die kracht en stabiliteit uitstraalt. Hoewel de bruine kleur op het eerste gezicht misschien niet zo spannend lijkt, vormt de kleur juist een verrijking van je interieur.

Lichtkleurig hout

Wat betreft de trends voor meubels zien we veel lichtkleurig hout voorbijkomen. Het liefst in een minimalistisch jasje, zonder verdere poespas. Hiermee krijgt de Scandinavische woonstijl weer een boost: ga voor de kracht van minimalisme als het aankomt op de styling. Ook de trendy Japandi woonstijl past goed in dit straatje, met neutrale vormen en kleuren. Wat er nu zo fijn is aan deze look? Je raakt er niet snel op uitgekeken – ga voor tijdloze designs in je interieur.

Haal de natuur in huis

Duurzaamheid blijft een belangrijke rol spelen in het interieur. Zo kiezen steeds meer mensen voor gerecyclede materialen in huis, om een steentje bij te dragen. Ook het natuurthema in huis sluit hierop aan: een geliefde look om voor te kiezen. Zo zien we veel natuurlijke materialen, waaronder bamboe, riet en rotan. Van opbergmanden tot fauteuils – er is veel om uit te kiezen in deze materiaalsoorten. Ook planten zijn nog altijd niet weg te denken uit het moderne interieur. Ze zorgen voor karakter in huis: kies voor die levendige look om elke dag weer van te genieten!

Wil je moeder natuur echt een handje helpen? Varieer dan eens met de opstelling van je meubels. Vaak zorgt dat al voor een compleet nieuwe look in je interieur. En op Marktplaats en bij de kringloopwinkel kun je ook leuke pareltjes voor in je woonkamer of slaapkamer scoren!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *