Tatamanta collectie


Duurzaam wonen is echt waar we naartoe gaan, als je het mij vraagt. Toch wordt het ons nog wel heel lastig gemaakt, want met Zara Home, H&M Home en Primark woonaccessoires kun je je huis wel heel goedkoop stijlvol decoreren. Maar echt goed voor de planeet? Zo zou je het niet echt kunnen noemen.. Maar wij hebben de oplossing gevonden!

Say hi to Tutamanta

Tutamanta is een Belgisch bedrijf, opgericht door Stephanie en Koen die hun deel willen bijdragen aan een eerlijkere, duurzame en toch heel stijlvolle (woon)wereld. Ze leerden elkaar kennen in Ecuador, waar de roots van Stephanie liggen. En ook daar ontstonden de plannen om een duurzaam label op te zetten. Een woonlabel waarbij je een eerlijke prijs betaalt en waar de mensen die jouw woonaccessoires maken ook een eerlijke kans krijgen.

Tatamanta collectie

(H)eerlijke woonaccessoires

Ik ben persoonlijk echt een voorstander van investeren. Ik heb liever één mooi kussen dan elk half jaar een nieuw rondje in de Action, op zoek naar een nieuwe variant. En met mij nog vele anderen, denk ik! Tutamanta gelooft in duurzaam investeren in woonaccessoires. Hun collectie bestaat momenteel uit kussens, plaids en manden die onder andere in Kenia en India worden gemaakt.

De oprichters kiezen bewust voor landen uit het zuiden, juist om de makers daar een eerlijker en stabieler inkomen te kunnen bieden. Ook voor laagopgeleide vrouwen, die het zonder vaste baan erg lastig hebben. Een mooi initiatief, dat moest ik echt met jullie delen! Oh, en niet alleen hun producten worden op duurzame wijze gemaakt. Hun verpakkingen zijn ook helemaal doordacht en alles wordt, waar kan, gerecycled om moeder natuur niet extra te hoeven belasten.

Tatamanta items

Duurzame kussens, plaids en manden

Ik moet je wel eerlijk vertellen: je moet even sparen voor de accessoires van Tutamanta. De manden zijn verkrijgbaar vanaf €15, de kussens vanaf €65 en de plaids vanaf €165. Maar, dan heb je wel echt een prachtig item in huis gehaald én steun je de ambachtslieden in landen waar het niet vanzelfsprekend is dat iedereen gelijk is. Echt twee vliegen in één klap. Op de website van Tutamanta kun je je trouwens ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je €5 korting op je eerstvolgende bestelling vanaf €50. Mooi meegenomen!

Vergeet ze ook zeker niet te volgen op hun Instagram en Facebook pagina’s of via hun nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe collecties (hint, hint). Want als ik deze collecties al zie, kan ik niet wachten om de volgende collecties te zien! De oprichters vertelden me dat ze ook gaan samenwerken met makers uit onder andere Marokko en Peru, en daar komen gegarandeerd weer prachtige collecties uit denk ik!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *