Een design prullenbak kopen: eens wat anders


Je herkent het wel: het allereerste moment dat je er achter kwam dat een mooie prullenbak niet voor twintig euro te koop is. Ik weet het nog precies. Mijn ouders kochten een mooie, ronde, aluminium prullenbak met deksel die openging als je er tegenaan drukte.

Die wil ik later ook!“, dacht ik toen. Nog steeds hoor, want ik vind een mooie prullenbak toch best belangrijk. Zeker als je een mooie keuken hebt, wil je geen standaard IKEA prullenbak.

Design prullenbak in je keuken

Die prullenbak die mijn ouders hebben, gaat alweer heel wat jaartjes mee. Ook hierbij merk je gelijk: goedkoop is duurkoop. Een prullenbak kopen zou ik niet zo een, twee, drie doen. Zeker niet online. Ik wil toch even in de winkel testen hoe makkelijk (of moeilijk) een de klep omhoog gaat. En het liefst heb ik er eentje met twee compartimenten, zodat je je afval kunt scheiden. Zoals deze, bijvoorbeeld. Dit is toch echt een plaatje?!

Inhoud bepalen: choose wisely

Op kantoor hebben we verschillende soorten prullenbakken (van IKEA, betrapt..). Waar ik toen niet aan had gedacht, is dat het echte krengen zijn als het aankomt op vuilniszakken. Nu steken ze dus meters uit #stijlvol. Als ik ooit nieuwe prullenbakken ga kopen, snap je natuurlijk dat ik eerst even naar de inhoud ga kijken.

Bij Brabantia (van de prullenbak hierboven) hebben ze wat mij betreft de gouden oplossing. Bij aankoop van een prullenbak krijg je een proefverpakking vuilniszakken die perfect passen én niet uitsteken. Bedrijf naar mijn hart.

Lees ook: De leukste IKEA hacks van dit moment

Retro of juist klassiek: voor welke kleur zou jij gaan?

Stel dat je vandaag een nieuwe prullenbak uit mocht kiezen. Waar zou je dan voor gaan? Breed, lang, standaard aluminium of in een kekke kleurtje? Ik twijfel nog een beetje. Het zou handig zijn als je de buitenkant eens in de zoveel tijd kunt veranderen, net als bij je accessoires. Voor zo’n twijfelkont als ik is dat perfect. De ene keer stijlvol zwart, daarna stoer groen of crème. Leuk om ook te wisselen per seizoen.

Tot het moment dat er speciale prullenbak-hoezen uit zijn gebracht (het zou toch wat zijn he..), moet ik toch een keuze maken. Dan ga ik denk ik voor een stijlvolle zwarte of antracietkleurige prullenbak. Je kunt je prullenbak natuurlijk altijd schoonmaken, als ‘ie van kunststof is gemaakt. Maar dat is niet echt aan mij besteed. Dan is een donkere kleur echt perfect.

Beeldmateriaal: Brabantia


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *