kleine ruimte inrichten


Niet iedereen beschikt over een grote leefruimte. In de stad is de woonruimte vaak kleiner dan buiten de stad. Een kleine ruimte inrichten is voor velen best lastig. Met een aantal tips willen we je graag laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn! 

Een goede basis

Zoals je in een eerder blog hebt gelezen, is kleur erg belangrijk. In een kleine ruimte is het niet aan te raden om donkere kleuren te gebruiken. Donkere kleuren op de muren laten de ruimte optisch een stuk kleiner ogen. En dat is juist niet wat je wilt. Gebruik daarom lichte kleuren. Deze weerkaatsen het licht en laten de ruimte groter lijken.

Efficiënt omgaan met de ruimte

Een kleine ruimte hoeft niet gelijk te betekenen dat er weinig opbergruimte is. Door efficiënt om te gaan met de ruimte die je hebt, kan je meer spullen kwijt dan je denkt. Kies bijvoorbeeld voor een slaapbank. Een andere optie is een bank of bed met opbergruimte onder je lattenbodem of zitgedeelte. Ikea heeft bijvoorbeeld mooie alternatieven die niet duur zijn. Een kleine ruimte inrichten hoeft echt niet moeilijk en/of duur te zijn!

Meubels: hoe kies je ze?

Mensen denken vaak dat je in een kleine ruimte voor meerdere kleine meubels moet kiezen. Door meerdere meubels kan het juist ‘onrustig’ ogen, wat de ruimte ook weer kleiner kan laten ogen. Kies daarom juist voor enkele grotere meubels, zoals een grote bank. En met een hoekbank kan je zelfs de ruimte in tweeën delen, zoals je hieronder ziet.

Lees verder onder de afbeelding

kleine ruimte inrichten

Natuurlijk licht en sfeerlicht

Licht is ontzettend belangrijk om een kamer ruimer te laten ogen. Sfeerlicht is mooi en sfeervol, maar zorg ook voor voldoende natuurlijk licht van buitenaf. In de zomer kan de zon zeker fel zijn, dus zorg voor goede raamdecoratie. Aluminium jaloezieën filteren het licht erg mooi en door de verticale lamellen oogt je ruimte optisch groter. Verticale lamellen zijn ook een goede optie, omdat die de hoogte van een ruimte accentueren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *