Een kweektent. Wat is het precies en hoe richt je het in?


Droom je van je eigen moestuin, zodat je altijd verse groenten op voorraad hebt? Dan wordt het tijd om de aanschaf van een kweektent aan te schaffen. Het voordeel van een kweektent is dat het een stuk goedkoper is in aanschaf van een kweekkas. In Nederland is een tuinkas of kweektent haast noodzakelijk om het aantal gewassen dat je kunt verbouwen uit te breiden. Lees hier wat een kweektent precies is, wat de voordelen zijn en hoe je deze het beste kunt inrichten.

Waarom een kweektent?

De mogelijkheden van een kweektent zijn exact hetzelfde als een kweekkas. Met een kweektent wordt het mogelijk om groenten en fruit te verbouwen die anders niet mogelijk zouden zijn, zoals tomaten, aubergines en komkommers. Het grote voordeel van een kweektent is dat het eenvoudig op en af te breken is, goedkoop in aanschaf en daarbij is er geen timmer- of boorwerk nodig. Daarbij is het mogelijk om een kweektent in huis te plaatsen mocht je buiten amper of geen ruimte over hebben. Kweektenten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en kunnen online aangeschaft worden.

De juiste kweektent kiezen

Alvorens je kunt beginnen met het kweken van je favoriete gewassen is het belangrijk de benodigde apparatuur in huis te halen. Wat je precies nodig hebt hangt vooral af van wat je wilt verbouwen en hoeveel je wilt verbouwen. Wanneer je voor het eerst met een moestuin begint is het beter om te kiezen voor een kleinere variant. Zo kun je eenvoudig het overzicht houden, ben je er weinig tijd aan kwijt en houd je het leuk. Naarmate je een aantal keer geoogst hebt en ervaring hebt, kun je een grotere kweektent overwegen. De meest verkochte kweektenten zijn ongeveer 1 bij 1 meter of 1,2 bij 1,2 meter, waardoor ze dus ook niet al teveel ruimte innemen. Lees hier meer tips over de aanschaf van een kweektent.

Aan de slag gaan

Nu je alles in huis hebt, wordt het tijd om aan de slag te gaan. Bij iedere kweektent zitten instructie hoe je deze in elkaar dient te zetten. Vaak spreken de instructies voor zich en is het installeren van een kweektent geen moeilijke opgave. Een kweektent bestaat uit verschillende onderdelen zoals stokken, de tent doek en een bouwbeschrijving. Mocht je gebruik maken van kweekverlichting dan is het belangrijk dat je hier bij de aanschaf rekening mee houdt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *