landelijk interieur


Het landelijke interieur klinkt misschien wat oudbollig, maar is juist een van de meest voorkomende woonstijlen! Bij deze woonstijl draait alles om sfeer en een warm gevoel creëren. Het is gezellig, gemoedelijk en ook nog eens heel makkelijk te stijlen. Klaar om inspiratie op te doen? Lees dan snel verder!

Kleurenpalet van een landelijk interieur

Het kleurenpalet bij deze woonstijl is vrij neutraal. Er wordt veel gewerkt met wittinten (vaak offwhite of crème), taupe, zandkleuren en bruine tinten. Het biedt niet alleen een warme, gezellige en rustige uitstraling, het is ook heel eenvoudig om deze kleuren met elkaar te combineren. Grijs wordt ook wel eens toegepast. Zorg er dan voor dat het niet te donker of te koel wordt.

Denk aan een stoffen bank, mooie vouwgordijnen, een houten eettafel, een taupekleurige fauteuil en wat trendy accessoires doen het al snel goed. Maar waarom is het landelijke interieur dan zo populair? Juist door de kleuren en chique materialen krijg je al snel een luxe ogende woning, terwijl je vaak niet al te diep in de buidel hoeft te tasten. Fijn!

Tips voor het landelijke interieur

Natuurlijk is een interieur heel persoonlijk en moet je doen wat voor jou en je gezin fijn aanvoelt. Als je binnenkomt, moet het immers als ‘thuis’ aanvoelen en niet alsof je op visite bent. En dat laatste is vaak lastig voor de meeste mensen. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • De kleuren lijken veel op elkaar, waardoor het snel vlak kan ogen. Zorg dus dat je voldoende contrast in de ruimte aanbrengt. Dat kan door een lambrisering of kleurvlak op de muur toe te passen of te gaan voor behang met een subtiele print.
  • Zorg voor voldoende natuurlijk licht en sfeerlicht. Wij houden van koele tinten, zoals taupe, en schuiven de warmere tinten het liefst aan de kant. Zonde eigenlijk, want het maakt een ruimte snel wat killer. Zorg dus dat je voldoende sfeerlicht plaatst, om zo wat warmer licht in huis te krijgen. Raamdecoratie doet natuurlijk ook wonderen. Naast lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn houten jaloezieën een mooie optie, omdat het materiaal warmte biedt en zorgt voor een mooie lichtinval.
  • Accessoires shoppen bij een kringloopwinkel. De woonwinkels liggen tegenwoordig vol met trendy woonaccessoires, maar deze zijn vooral gericht op het industriële of Scandinavische interieur. Laat je niet verleiden door iets te kopen dat eigenlijk niet binnen het interieur past. Ga eens langs de kringloopwinkel, want daar hebben ze vaak wat oudere accessoires die je niet ziet in woonwinkels. Juist die accessoires passen vaak goed bij een landelijk interieur!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *