Een woonkamer make-over? 5 tips!


Kan jouw woonkamer wel een flinke make-over gebruiken? Zeker in de nieuwe lockdown hebben we extra tijd om eens kritisch naar onze woonkamer te kijken. Ruimte voor verbetering? Grijp het met twee handen aan en geef je interieur een nieuwe look. Het is zo leuk om dit van tijd tot tijd te doen: zo blijf je toch het meest genieten van je interieur!

Wat kun je eenvoudig vervangen in je woonkamer en toch maximaal effect creëren? Lees verder voor onze tips.

Nieuwe eetkamerstoelen

Als we denken aan een make-over, kijken we altijd als eerste naar zitmeubels. De bank, dus. Maar kijk ook verder dan dat. Grote kans dat je eetkamerstoelen in je woonkamer hebt staan die alweer een tijd meegaan. Is het geen leuk vooruitzicht om hier eens iets anders voor in de plaats te zetten?

Zo is een kleurrijke eetkamerstoel een leuke optie om jouw eettafel een nieuwe look te geven! Je hebt veel soorten eetkamerstoelen groen om uit te kiezen. Ga je bijvoorbeeld voor mosgroen, olijfgroen of wordt het toch mintgroen? Kleurtinten combineren is ook een optie, voor een speelse look aan je eettafel. Drie van de ene kleur en drie van de andere kleur, bijvoorbeeld! Zo hadden wij dat vroeger (toen ik nog klein was) ook. Leuk om te zien dat dat weer terugkomt.

Tip: Eetkamerstoel groen, blauw of brons/oranje geven naast extra kleur ook extra sfeer en contrast in de woonkamer of eethoek. Kies dus eens voor wat anders dan de saaie grijstint of bruine leerlook.

Leuke decoratie voor aan de muur

Het kan op een gegeven moment gewoon gebeuren: je bent uitgekeken op je decoratie in huis. Misschien heb je al jarenlang dezelfde posters of schilderijen aan de muur hangen. Is het niet eens tijd voor iets nieuws? Je kunt ervoor kiezen om een collage aan je muur te hangen met mooie lijsten in een bepaalde opstelling – die kun je van tijd tot tijd weer verwisselen met nieuwe posters en foto’s. Zo ga je regelmatig voor iets nieuws in je woonkamer!

Aankleding van de bank

Kussentjes en een plaid maken het gezellig op de bank. Maar ook hier geldt weer: soms ben je gewoon toe aan iets anders. Dat is nu zo ideaal aan die kussentjes op de bank! Je kunt er mooie kussenhoezen voor kopen, die je af en toe omwisselt. Hoe groter je collectie van kussenhoezen is, hoe meer variatie je kunt aanbrengen. Steeds weer iets anders om naar te kijken.

Het fijne: losse kussenhoezen zijn vaak prima betaalbaar. Bij Xenos, bijvoorbeeld, of bij een leuke textielzaak bij jou in de buurt. En voor de creatievelingen onder ons: maak zelf een nieuwe kussenhoes!

Raamdecoratie, ook niet te vergeten

Raamdecoratie: ze noemen het vaak het puntje op de i. Maar zonder dat we dat doorhebben, is raamdecoratie zo bepalend voor de sfeer in je woonkamer. We schreven eerder al een artikel over de raamdecoratie trends van 2020. En voor zover ik kan zien, komt daar weinig verandering in voor. 2021. Houten jaloezieën en gordijnen blijven echt het populairst.

Zoek het in een andere hoek met bloempotten

Zo’n verborgen kracht tip: fleur je huis eens op met nieuwe bloemen en bloempotten! Ik droom al een tijdje van een Bloomon abonnement (maar vind het stiekem iets te duur). In de tussentijd houd ik het op wat plantjes hier en daar. En net als met kussenhoezen of posters aan de muur kun je na een tijdje uitgekeken raken op de bloempotten. Shop wat leuke nieuwe varianten online en verzorg jouw woonkamer make-over tot in de puntjes!

Uitgelichte afbeelding: Woninginrichting-aanhuis.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *