Extra sfeer in huis? Een elektrische haard is wat je zoekt!


Een elektrische haard is in de afgelopen jaren erg populair geworden en dat is niet gek. Een klassieke open haard wordt om allerlei redenen steeds minder gekozen, vooral ook omdat we eraan gewend zijn geraakt dat iets direct werkt. Een elektrische haard is natuurlijk veel sneller warm dan een klassieke. Wij hebben ‘m ook thuis. En het geeft echt zo’n fijne sfeer. Wij zouden niet meer zonder willen.

Twijfel je nog of dit echt iets voor jou is? Wij helpen je een handje met alle belangrijke punten.

De gebruiksvriendelijkheid van een elektrische haard

Een elektrische haard is ontzettend gebruiksvriendelijk. Je hoeft hierbij niet eerst hout te verzamelen, het vuurtje vervolgens aan de gang te krijgen en dan ook nog continu opletten dat het blijft branden. Omdat dat toch heel tijdsintensief was, hadden wij vroeger in huis een haard waarbij je een bepaalde vloeistof liet branden. Dat werkt al een stuk sneller, maar echt milieuvriendelijk was het niet.

Nu zet je gewoon een stekker aan, of je drukt op een knopje. Zowel qua sfeer als temperatuur heb je direct profijt. Fijn voor de jonge generatie (met vaak iets minder geduld), maar ook voor de oudere generatie is het ideaal. Echt zoals vroeger, maar dan in een nieuw jasje. Zonder al te veel moeite toch genieten van de warmte en sfeer.

Element4 Bidore 180 e

Een veilig alternatief voor de klassieke haarden

Een elektrische haard is een hele veilige optie. Er komt geen vuur bij kijken en dat is fijn, want vuur brengt toch wat gevaren met zich mee. De levensechte LED-lampen die de vlammen verzorgen brengen geen gevaar mee, zonder in te leveren op sfeer. Veel veiliger dus. Ook het verwarmingselement levert geen gevaar op, mocht deze erin zitten.

Een toekomst proof investering in huis

Een ander groot voordeel van elektrische haarden is het feit dat ze toekomstproof zijn. Je hebt namelijk ook gashaarden, die verder veel van dezelfde voordelen bieden. Aardgas wordt echter steeds schaarser en dat maakt het gebruik van gas minder duurzaam. En met de milieuplannen, waarbij we volledig van het gas af gaan, is het aanschaffen van een kachel op aardgas geen al te slimme keuze meer. Een elektrische haard is daarom een betere keuze, die zeker in de toekomst meer voordelen biedt.

Elektrische haarden zijn zuinig

Je zou misschien verwachten dat elektrische haarden voor je energiegebruik niet zo fijn zijn, maar dat is niet het geval. De kosten bij een gashaard of klassieke haard zijn vaak zelfs groter. Een elektrische haard maakt namelijk gebruik van LED-lampen, de meest energiezuinige lampen. Wanneer je een haard hebt die verwarmd, verbruikt dit natuurlijk ook stroom, maar ook dat valt reuze mee. Vaak is dit maar een paar eurocent per uur.. Dat valt dus reuze mee. Voor je energierekening hoef je het dus ook niet te laten.

Last, but not least: het is net echt!

Ik snap het als je twijfelt. Ziet het er wel echt uit? En lijkt het een beetje op een echte open haard of zie je echt duidelijk verschil? Je hoeft je hier totaal geen zorgen om te maken. Met alle technieken van tegenwoordig is het prima mogelijk om een elektrisch vlammenspel te maken dat niet is te onderscheiden van een klassieke open haard. Je hebt tegenwoordig ook namaak houtblokken en kooltjes, waarmee het verschil al helemaal klein wordt. Qua sfeer en uitstraling hoef je dus echt niet meer voor een klassieke open haard te kiezen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *