visgraatvloer interieur


Dé bodem voor de look van jouw woning is natuurlijk je vloer, zowel letterlijk als figuurlijk. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste kleur en goed materiaal uitzoekt.

Uiteraard gaat uitstraling boven alles. Je wilt dat je woning jou reflecteert als persoon. Jouw persoonlijke stijl moet worden uitgedragen en dat kun je op allerlei verschillende manieren bewerkstelligen. Maar wanneer het op je woonruimte aankomt, moet natuurlijk met de vloer worden begonnen. Hiervoor heb je verschillende opties, waarvan iedere weer unieke eigenschappen heeft. Om je te helpen een keuze te maken, hebben we de populairste soorten van dit moment voor je uitgelicht.

Laminaat

Wanneer we het hebben over populaire materialen voor een vloer, mag laminaat natuurlijk niet uitblijven. Met een basis van verschillende houtsoorten, waaronder sloophout en eiken, krijg je precies de look waar je altijd al naar op zoek was. Aanleggen is redelijk eenvoudig, aangezien de planken met een handig kliksysteem naast elkaar kunnen worden geplaatst.

De basis blijft hout, wat in theorie een reden is om dit materiaal niet in vochtige ruimtes te gebruiken. In praktijk blijkt gelukkig dat dit wel degelijk mogelijk is dankzij een waterbestendige variant met een zeer nauwsluitende voeg. Bovendien is deze voorzien van een speciale coating die kromtrekken en andere schade voorkomt. Laminaat is daarnaast krasvrij, zodat je jarenlang bent voorzien van een prachtige vloer!

Visgraat PVC

Zolang je over natuurlijke materialen kunt beschikken, waarom zou je dan nog voor kunststof gaan? Het is immers een stuk duurder en ook niet biologisch. Heeft het dan wel voordelen?

visgraatvloer interieur
Foto via: Koopman Personal Design

Uiteraard! Click visgraat pvc vloeren zijn namelijk heel gemakkelijk schoon te maken; vlekken trekken er niet bepaald snel in. Bovendien voelt dit materiaal heel comfortabel aan aan je voeten. Ook is het heel kindvriendelijk en werkt het geluiddempend; dat is ook leuk voor je buren wanneer je koters door het huis gaan ravotten. En dan hebben we het nog niet over de duurzaamheid van pvc gehad. Deze stevige kunststof zal nog jarenlang jouw woning mogen sieren, zeker aangezien je wel degelijk profiteert van een prachtige en voelbare eikenhouten textuur!

Lees ook: Alles over de visgraatvloer

De afwerking

Zeker wanneer je wat voor houtsoort dan ook als basis kiest voor je vloer, doe je er goed aan om plinten te plaatsen. Allereerst staat het niet zo fraai, zo’n uitsparing tussen vloer en muur. Bovendien kun je met dweilen of stofzuigen de uiteinden van je planken beschadigen; dat gebeurt je niet zo gemakkelijk wanneer deze door plinten worden beschermd. Kies dan ook een afwerking die qua uiterlijk en kleur perfect past bij de rest van je vloer en interieur!

Foto’s: Littledekonings.com en Googodecor.com

#AD


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *