Glazen wand op kantoor


Een glazen wand is een uitermate creatieve manier om een kantoor of woning mee af te werken. Aan glaswanden zitten tal van voordelen zoals transparantie en geluidsisolatie. Tevens creëer je een luxe uitstraling met de systeemwanden.

Systeemwanden

De systeemwanden bestaan uit: stalen, 0-voeg en gipsvinyl tussenwanden. De stalen wanden zijn tijdloos en erg elegant. De wand heeft een strakke, moderne uitstraling ten opzichte van de gipsvinyl wand. De gipsvinyl wand is daarentegen wel erg veelzijdig en geschikt voor een beperkt budget. Het voordeel van de 0-voeg wand is de montage. De montage geschiedt eenvoudig door middel van een kliksysteem. Dankzij dit kliksysteem is deze wand makkelijk uitbreidbaar en aanpasbaar.

Glazen wand

Glaswanden zijn er in verschillende soorten. Maar de belangrijkste verschillen zitten in het type glas. Zo heb je enkel volglas wanden die volledige transparantie creëren en met verschillende materialen te combineren zijn. Ook zijn er cassette glaswanden, dit type wand onderscheidt zich door verticale of horizontale profilering. En als laatste is er de dubbel volglas wand. Deze wand geeft maximale transparantie en is te combineren met een verplaatsbare wand.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wand?
1. Zorg voor een goed advies en een prijsopgave.
2. Bepaal van te voren of je voor prijs of kwaliteit kiest.
3. Bedenk van te voren welke uitstraling de wand moet hebben. Dit vergemakkelijkt je zoektocht.
4. Bedenk welk soort glas je voorkeur heeft.
5. Bepaal of de wand extra geïsoleerd moet zijn voor geluid.
6. In sommige gevallen kan het een uniek effect geven wanneer het glas gekleurd is. Bedenk of je gekleurd glas wilt.
7. Informeer welke winst er te behalen is qua energieverbruik. Bekijk of het waard is om dubbel glas te monteren ten opzichte van de montage kosten.
8. Bedenk wat voor materialen je wilt gebruiken voor de deuren en kozijnen.
9. Bedenk waar eventuele verplaatsbare wanden geplaatst moeten worden.
10. Past een hogere of een wat lagere scheidingswand in je ruimte? Wanneer het een echt gescheiden ruimte moet worden is een hogere wand geschikt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *