web analytics
0

Goed gevulde groente quiche

23 juni 2015
groente quiche

Al een tijdje had ik in mijn hoofd om een groente quiche te maken. Het liefst met heel veel spinazie. Ik kocht een leuk ‘tweepersoons ovenschaaltje’ en ging aan de slag met bladerdeeg, heel veel spinazie dus, roomkaas, eieren en champignons. Hoe of wat? Dat lees je in dit receptje!

Wat heb je nodig?
Voor twee personen
– 400 gram diepvries spinazie(blokjes)
– 4 eieren
– 6 plakjes bladerdeeg
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 bakje champignons
– een half kuipje kruidenkaas

Wat je doen?
– Begin op tijd! Laat de diepvries spinazie in een vergiet ontdooien. Spinazie mag je maar één keer opwarmen, dus begin op tijd met het ontdooien van de spinazie. Af en toe drukte ik met een lepel even de spinazie aan de kant om het vocht er uit te drukken.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Roerbak de champignons, ui en knoflook in een pannetje.
– Mix in een kom de eieren en de kruidenkaas door elkaar heen, klop het allemaal een beetje los.
– Bekleed een ovenschaal of springvorm met bladerdeeg. Ik deed hier wat bakpapier onder zodat ik ‘m later makkelijk op kon tillen zonder dat het bladerdeeg plakte aan de bodem.
– Schep de spinazie door het ei-mengsel, roer hier ook de champignons doorheen.
– Verdeel het hele mengsel over de ovenschaal met bladerdeeg. Je kunt de bovenkant leeg laten, maar ik vond het leuk om met bladerdeeg een patroontje te maken. Je kunt ook nog extra kruidenkaas bovenop doen, of noten.
– Zet de schaal voor een half uurtje in de oven maar houd ‘m goed in de gaten. Aanbranden is zonde.

Deze quiche is trouwens perfect om te serveren bij bijvoorbeeld een romantisch dineetje met je vriend of vriendin. Je kunt ‘m van te voren klaarmaken zodat je er op de avond zelf niet naar om hoeft te kijken. In de oven schuiven en klaar! Wil je meer tips over het verzorgen van een perfect diner en zorgen dat jij de perfecte gastvrouw bent? Westwing geeft je tips via de link!

Eet smakelijk!

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

33 Comments

  • Sandra

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit! Ik moet bekennen dat ik nog nooit quiche op heb. Het lijkt me wel erg lekker, dus ik moet het zeker maar een keer maken! Met spinazie lijkt me sowieso erg lekker. 🙂

    23 juni 2015 at 06:05 Reply
  • Celeste

    Moet bekennen dat ik nog nooit quiche op heb haha, maar het ziet er zo lekker uit. Spinazie is denk ik mijn lievelingsgroenten dus eigenlijk wil ik dit snel een keertje uitproberen! Leuk recept!

    23 juni 2015 at 06:25 Reply
  • Lucindainwonderland

    Ook ik heb nog nooit in mijn leven een quiche gemaakt en ik ben ook al een tijdje mijn ovenschaal kwijt (nouja, die ligt nog bij mijn moeder). Dus als ik die eindelijk terug heb wil ik het wel eens gaan proberen. xxx Lucinda

    23 juni 2015 at 06:53 Reply
  • Marjolein

    Dat klinkt echt super lekker! Ik ben sowieso groot fan van spinazie dus kom maar door, haha. Leuk recept!

    23 juni 2015 at 07:10 Reply
  • Dita

    Lekker! Ik maak ook regelmatig een quiche.

    23 juni 2015 at 07:28 Reply
  • Svenja

    Super dat je het recept met ons deelt. De quiche ziet er ontzettend lekker uit. Mijn vriend en ik zijn dol op quiche, dus deze versie gaan we vast en zeker een keertje uitproberen, ben benieuwd hoe het smaakt!

    23 juni 2015 at 07:44 Reply
  • Justine

    Hmmm dit lijkt me heerlijk! Heb toevallig vorige week een “meat pie” gegeten, vegetarisch. Was spinazie met feta, ook super lekker! Ik ga dit zeker een keertje proberen. YUM!

    23 juni 2015 at 08:25 Reply
  • Denise

    Ziet er heerlijk uit, talent in de keuken ben je!

    23 juni 2015 at 10:15 Reply
  • Sophie

    Ziet er zo lekker uit! Volgens mij heeft Stephan het wel getroffen met zo’n keukenprinses haha 🙂

    23 juni 2015 at 10:41 Reply
  • Sophie

    Ooooh lekker! Ga ik zeker weten maken met misschien wat zalm 🙂 Oeh la la!

    23 juni 2015 at 11:07 Reply
  • Neeltje | Thoughts in Style

    Oeh dit klinkt echt heerlijk! Dit ga ik sowieso proberen 🙂

    23 juni 2015 at 11:21 Reply
  • Evelien

    Oeh yummie, lijkt me heerlijk!

    23 juni 2015 at 11:25 Reply
  • Tea

    Jam dit ziet er lekker uit. Ik sla hem op in m’n recepten bestand 🙂

    23 juni 2015 at 11:54 Reply
  • Kim

    Oeh, dit lijkt me heel erg lekker! Bedankt voor het lekkere recept.
    Liefs Kim

    23 juni 2015 at 12:10 Reply
  • Fleur

    Mmm wat ziet die er lekker uit!

    23 juni 2015 at 12:30 Reply
  • Wies

    Ziet er lekker uit! Dat je spinazie maar één keer mag opwarmen is trouwens een fabeltje hoor, kan geen kwaad 😉

    23 juni 2015 at 12:53 Reply
  • Anne-Sterre

    Dit is zooo lekker ja. Mijn moeder maakt dit vaak als ik bij mijn ouders op bezoek ben.

    23 juni 2015 at 13:25 Reply
  • Ise

    Ziet er goed uit! Helpt het bakpapier ook tegen het vocht wat eruit komt? Mijn quiches zijn onder altijd zo’n natte boel..

    23 juni 2015 at 13:47 Reply
  • chucky1012

    Dank je voor het recept van dit gerecht en ik zal het zeker een keer maken.

    23 juni 2015 at 14:01 Reply
  • José

    Mmm, klinkt heerlijk! <3

    23 juni 2015 at 14:11 Reply
  • Roshelle

    Oh my god, looking good!

    23 juni 2015 at 14:27 Reply
  • Anouk

    Ahhh te lekker dit! Ik willllll. Ga dit heel binnenkort maken!

    23 juni 2015 at 15:16 Reply
  • Withlovefroms

    Lijkt me heerlijk!

    23 juni 2015 at 17:26 Reply
  • Kim

    Dit ziet er echt heerlijk uit!

    23 juni 2015 at 17:56 Reply
  • Manon

    Dat ziet er lekker uit

    23 juni 2015 at 20:36 Reply
  • Miriam

    (zonder de champignons) ziet het er echt verrukkelijk uit! 🙂

    23 juni 2015 at 20:41 Reply
  • Frederique

    Nom! Dit ziet er echt lekker uit, gisteren toevallig ook zoiets gehad alleen dan met turks brood, alle ingrediënten erin doen en dan in de oven, ook een aanrader! X

    24 juni 2015 at 12:46 Reply
  • Fashiable | Nanne

    Jaaa ik ga je receptje echt opslaan, de quiche lijkt me zo lekker!

    24 juni 2015 at 16:13 Reply
  • Moniek

    Dit ziet er lekker uit! Lijkt me heerlijk om te proberen!

    24 juni 2015 at 20:40 Reply
  • Mariska

    Dat ziet er wel heel erg lekker uit 🙂

    26 juni 2015 at 09:42 Reply
  • Tamara

    Staat gelijk op mijn lijstje!

    26 juni 2015 at 11:27 Reply
  • Simovic-Vuceljic Natasa

    Ziet er heerlijk uit! 🙂 Liefs! x

    27 juni 2015 at 21:31 Reply
  • Irma

    Ik ga deze vanavond maken. Ben erg benieuwd! 🙂

    13 december 2016 at 12:52 Reply
  • Leave a Reply