web analytics
0

Het allerlekkerste bananenbrood (met heel veel noten!)

20 mei 2015
allerlekkerste bananenbrood

Bananenbrood is het lekkerst als het écht goed lukt met de juiste ingrediënten. Ik heb het voor mij allerlekkerste bananenbrood recept gevonden! Een combinatie van bananen, noten, rozijnen en kaneel magen dit goddelijke stukje ‘brood’ echt tot een feestje op je schotel.

Wat heb je nodig?
Voor één grote cake, +- 12 plakken
– Havermout (80 gram)
– Speltmeel (100 gram)
– Bakpoeder (1 theelepel)
– Kaneel (1 theelepel)
– Honing (1 theelepel)
– Bananen (3)
– Eieren (3)
– Elitehaver of andere ongebrande noten naar keuze (150 gram)
– Cakevorm

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Prak de bananen fijn. Dit kan met een blender, staafmixer of met een vork.
– Weeg de havermout, speltmeel, bakpoeder en kaneel af en mix dit samen met de banaan. Ik gebruikte een garde.
– Voeg de honing en eieren toe aan het mengesel en roer goed door.
– Voeg de noten toe zoals jij dat wilt. Veel, weinig, in kleine stukjes, grove stukken.
– Giet het mengsel in een cakevorm en zet het voor zo’n 40 tot 50 minuten in de oven.
– Prik met een sateprikker na de 40-50 minuten in het brood en kijk of deze er droog uit komt. Als dit het geval is, is het bananenbrood klaar.
– Laat het bananenbrood afkoelen en aanvallen maar!

Je kunt hiermee eindeloos variëren, je kunt kwark toevoegen voor een wat romigere smaak, of appel voor een frisse hap. Extra rozijnen zijn ook een aanrader! Mocht je dit heerlijke bananenbrood nu na maken en er een foto van maken, vind ik het leuk als je de hashtag #annekookt gebruikt. Dan kan ik makkelijk terugvinden hoe jouw brood is geworden!

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

34 Comments

  • Leah

    Ik snap nog steeds niet dat ik nog nooit bananenbrood gemaakt hebt. Ik ben dol op bakken en iedereen heeft het er altijd over.
    Ik zou persoonlijk de rozijnen eruit laten, maar met alleen de noten lijkt het me heerlijk!

    20 mei 2015 at 06:09 Reply
  • Celeste

    Hahaha precies wat Leah zegt, ik snap ook niet dat ik nog nooit bananen brood heb gemaakt! Heb de laatste tijd niet zoveel gebakken, maar vind het altijd onwijs leuk om te doen en dat bananenbrood staat al een tijdje hoog op mijn lijstje. Hier moeten we echt snel verandering in brengen! Ben echt heel erg benieuwd, leuk recept! 🙂

    20 mei 2015 at 06:39 Reply
  • Dita

    Klinkt heerlijk!!

    20 mei 2015 at 06:53 Reply
  • Lucinda

    Het klinkt lekker en ziet er super goed uit. Echt iets wat ik zelf ook wel eens zou willen gaan maken. Probeer de laatste tijd wat meer op de gezonde tour te gaan en zelf bakken staat nog op het verlanglijstje. xxx Lucinda

    20 mei 2015 at 06:54 Reply
  • Marion

    Het klinkt zo lekker! Ik kan helaas echt niet koken of bakken. Zelfs kant en klare appeltaart mislukt bij nog. Misschien ga ik het toch proberen. Kunnen we lachen. 😀

    20 mei 2015 at 07:07 Reply
  • Sophie

    Klinkt goed!

    20 mei 2015 at 07:08 Reply
  • Iris | Todayslipstick

    Dit ziet er echt heerlijk uit, zelf bak ik ook altijd bananenbrood met walnoten, heerlijk!
    Liefs, Iris

    20 mei 2015 at 07:15 Reply
  • Liset - Beautydagboek

    Ik heb zelf nog nooit bananenbrood gebakken, maar wat ziet dit er lekker uit! En ook nog eens gezond, yay!

    20 mei 2015 at 07:26 Reply
  • chucky1012

    Klinkt heel goed 😉

    20 mei 2015 at 07:52 Reply
  • Renske

    Dit klinkt heel goed! Ik heb laatst voor het eerst bananenbrood gebakken. Eentje zonder noten. Met noten, zoals jouw recept, klinkt het veel lekkerder. Het proberen waard dus! 🙂

    20 mei 2015 at 07:57 Reply
  • Frauke

    Klinkt echt onwijs lekker! Hazelnoten en walnoten mag ik niet dus ik zou het zelf dan misschien met amandel/macadamia/cashewnoten doen maar alsnog lijkt het me heerlijk! Ik wil dit echt graag een keertje maken, binnenkort maar ‘s proberen :)! Thanks voor het recept! X

    20 mei 2015 at 07:59 Reply
  • Kelly

    Hmm klinkt heerlijk vooral met die lekkere noten erin!

    20 mei 2015 at 08:46 Reply
  • lonneke

    Ah thanks voor het receptje meid!
    Klinkt echt heel lekker met al die noten <3
    Liefs Lonneke

    20 mei 2015 at 08:50 Reply
  • Denise

    Wat een heerlijk recept, die foto ziet er goed uit An! Tot vanavond <3

    20 mei 2015 at 08:56 Reply
  • Brittany

    Mijn moeder maakt ook wel is bananenbrood maar zij heeft er nog nooit nootjes in gedaan. Misschien moet ik dit even aan haar voorstellen haha.

    Liefs, Brittany

    20 mei 2015 at 09:36 Reply
  • Margot

    Wat een goed idee om er lekker veel noten door te doen!

    20 mei 2015 at 09:41 Reply
  • Sophie

    Dit lijkt me dus zo lekker! En heb nog nooi bananenbrood op, hihi. Ik zou het heel graag willen proberen!

    20 mei 2015 at 09:51 Reply
  • Kim

    Hmmm, dit lijkt me lekker! Ik heb nog steeds nog nooit bananenbrood gegeten/gemaakt. Als ik het binnenkort eens ga maken zal ik zeker voor dit recept gaan, want ik vind al die noten heerlijk!

    20 mei 2015 at 10:17 Reply
  • Elbrich

    Lijkt me lekker.

    20 mei 2015 at 10:43 Reply
  • Mandy

    Door het reizen was ik even net op je blog geweest, maar wat ziet het er gaaf ui Anne! Super mooi!
    Bananenbrood is zo lekker, ik kan er ook echt niet genoeg van krijgen.

    20 mei 2015 at 10:54 Reply
  • beautifulday4makeup

    Het ziet er erg lekker uit

    20 mei 2015 at 11:08 Reply
  • Neeltje | Thoughts in Style

    Ik vind bananenbrood zo lekker dus ik ga dit recept zeker een keer proberen 🙂

    20 mei 2015 at 12:30 Reply
  • Anna

    Ohhh, het water loopt me echt in de mond! Yum! Ik heb het recept opgeslagen en ga het zonder twijfel snel proberen. Bananenbrood <3!

    20 mei 2015 at 14:07 Reply
  • Laura

    Lekker lekker! Ik houd van bananenbrood

    20 mei 2015 at 14:15 Reply
  • Anouk

    Ohh zo lekker dit! Blijf ook maar variaties verzinnen, ben ook gek op de walnoot/chocolade variant. Heerlijk tussendoortje!

    20 mei 2015 at 15:27 Reply
  • Manon

    lekker met veel noten!

    20 mei 2015 at 15:59 Reply
  • Simone

    Ziet er super lekker uit! Ga ik zeker eens proberen

    20 mei 2015 at 18:25 Reply
  • Vera

    Dit lijkt me echt heerlijk! Ik ga het binnenkort maar eens een keer proberen denk ik!

    20 mei 2015 at 19:07 Reply
  • Eilish (artisticstateofmind)

    Ik wil het al zo lang maken, maar waar vind ik speltmeel :O Niet in de supermarkt in ieder geval… maar waar wel?

    20 mei 2015 at 22:16 Reply
    • Anne Solveig

      Bij (grotere) Albert Heijns of bij een molen!

      20 mei 2015 at 22:33 Reply
  • Melissa

    Oeh dat ziet er lekker uit! Ik kwam pas ook een recept tegen met een beetje kwark er doorheen, dat lijkt me ook superlekker. Ik houd wel van die sappige cakes, hehe. Dit ziet er ook heel goed uit <33

    21 mei 2015 at 17:55 Reply
  • Caro

    Ik maak wel vaker bananenbrood maar met rozijnen en kaneel heb ik het nog nooit gedaan. Klinkt echt heerlijk en komt zeker op mijn lijstje voor de volgende keer!

    21 mei 2015 at 18:07 Reply
  • Simovic-Vuceljic Natasa

    Ziet er superlekker uit! 🙂 Liefs! x

    26 mei 2015 at 18:21 Reply
  • The healthy snack variety |

    […] of 2 (of meer) hiervan kan ook perfect als vieruurtje. 😉 Ik gebruik het liefst het recept van annesolveig.nl. De titel van haar artikel liegt niet. Dit is écht het beste recept voor bananenbrood dat ik al […]

    5 augustus 2015 at 08:18 Reply
  • Leave a Reply