Het allerlekkerste bananenbrood (met heel veel noten!)

allerlekkerste bananenbrood

Bananenbrood is het lekkerst als het écht goed lukt met de juiste ingrediënten. Ik heb het voor mij allerlekkerste bananenbrood recept gevonden! Een combinatie van bananen, noten, rozijnen en kaneel magen dit goddelijke stukje ‘brood’ echt tot een feestje op je schotel.

Wat heb je nodig?
Voor één grote cake, +- 12 plakken
– Havermout (80 gram)
– Speltmeel (100 gram)
– Bakpoeder (1 theelepel)
– Kaneel (1 theelepel)
– Honing (1 theelepel)
– Bananen (3)
– Eieren (3)
– Elitehaver of andere ongebrande noten naar keuze (150 gram)
– Cakevorm

Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Prak de bananen fijn. Dit kan met een blender, staafmixer of met een vork.
– Weeg de havermout, speltmeel, bakpoeder en kaneel af en mix dit samen met de banaan. Ik gebruikte een garde.
– Voeg de honing en eieren toe aan het mengesel en roer goed door.
– Voeg de noten toe zoals jij dat wilt. Veel, weinig, in kleine stukjes, grove stukken.
– Giet het mengsel in een cakevorm en zet het voor zo’n 40 tot 50 minuten in de oven.
– Prik met een sateprikker na de 40-50 minuten in het brood en kijk of deze er droog uit komt. Als dit het geval is, is het bananenbrood klaar.
– Laat het bananenbrood afkoelen en aanvallen maar!

Je kunt hiermee eindeloos variëren, je kunt kwark toevoegen voor een wat romigere smaak, of appel voor een frisse hap. Extra rozijnen zijn ook een aanrader! Mocht je dit heerlijke bananenbrood nu na maken en er een foto van maken, vind ik het leuk als je de hashtag #annekookt gebruikt. Dan kan ik makkelijk terugvinden hoe jouw brood is geworden!

About

23 jaar, woont samen met Stephen, lichtelijk verslaafd aan Instagram, houdt van schrijven, fotograferen, reizen, sporten, creatief bezig zijn en kitten Saar.

34 comments

  1. Ik snap nog steeds niet dat ik nog nooit bananenbrood gemaakt hebt. Ik ben dol op bakken en iedereen heeft het er altijd over.
    Ik zou persoonlijk de rozijnen eruit laten, maar met alleen de noten lijkt het me heerlijk!

  2. Hahaha precies wat Leah zegt, ik snap ook niet dat ik nog nooit bananen brood heb gemaakt! Heb de laatste tijd niet zoveel gebakken, maar vind het altijd onwijs leuk om te doen en dat bananenbrood staat al een tijdje hoog op mijn lijstje. Hier moeten we echt snel verandering in brengen! Ben echt heel erg benieuwd, leuk recept! 🙂

  3. Het klinkt lekker en ziet er super goed uit. Echt iets wat ik zelf ook wel eens zou willen gaan maken. Probeer de laatste tijd wat meer op de gezonde tour te gaan en zelf bakken staat nog op het verlanglijstje. xxx Lucinda

  4. Het klinkt zo lekker! Ik kan helaas echt niet koken of bakken. Zelfs kant en klare appeltaart mislukt bij nog. Misschien ga ik het toch proberen. Kunnen we lachen. 😀

  5. Dit ziet er echt heerlijk uit, zelf bak ik ook altijd bananenbrood met walnoten, heerlijk!
    Liefs, Iris

  6. Ik heb zelf nog nooit bananenbrood gebakken, maar wat ziet dit er lekker uit! En ook nog eens gezond, yay!

  7. Dit klinkt heel goed! Ik heb laatst voor het eerst bananenbrood gebakken. Eentje zonder noten. Met noten, zoals jouw recept, klinkt het veel lekkerder. Het proberen waard dus! 🙂

  8. Klinkt echt onwijs lekker! Hazelnoten en walnoten mag ik niet dus ik zou het zelf dan misschien met amandel/macadamia/cashewnoten doen maar alsnog lijkt het me heerlijk! Ik wil dit echt graag een keertje maken, binnenkort maar ’s proberen :)! Thanks voor het recept! X

  9. Hmm klinkt heerlijk vooral met die lekkere noten erin!

  10. Ah thanks voor het receptje meid!
    Klinkt echt heel lekker met al die noten <3
    Liefs Lonneke

  11. Wat een heerlijk recept, die foto ziet er goed uit An! Tot vanavond <3

  12. Mijn moeder maakt ook wel is bananenbrood maar zij heeft er nog nooit nootjes in gedaan. Misschien moet ik dit even aan haar voorstellen haha.

    Liefs, Brittany

  13. Wat een goed idee om er lekker veel noten door te doen!

  14. Dit lijkt me dus zo lekker! En heb nog nooi bananenbrood op, hihi. Ik zou het heel graag willen proberen!

  15. Hmmm, dit lijkt me lekker! Ik heb nog steeds nog nooit bananenbrood gegeten/gemaakt. Als ik het binnenkort eens ga maken zal ik zeker voor dit recept gaan, want ik vind al die noten heerlijk!

  16. Door het reizen was ik even net op je blog geweest, maar wat ziet het er gaaf ui Anne! Super mooi!
    Bananenbrood is zo lekker, ik kan er ook echt niet genoeg van krijgen.

  17. Ik vind bananenbrood zo lekker dus ik ga dit recept zeker een keer proberen 🙂

  18. Ohhh, het water loopt me echt in de mond! Yum! Ik heb het recept opgeslagen en ga het zonder twijfel snel proberen. Bananenbrood <3!

  19. Lekker lekker! Ik houd van bananenbrood

  20. Ohh zo lekker dit! Blijf ook maar variaties verzinnen, ben ook gek op de walnoot/chocolade variant. Heerlijk tussendoortje!

  21. lekker met veel noten!

  22. Ziet er super lekker uit! Ga ik zeker eens proberen

  23. Dit lijkt me echt heerlijk! Ik ga het binnenkort maar eens een keer proberen denk ik!

  24. Ik wil het al zo lang maken, maar waar vind ik speltmeel :O Niet in de supermarkt in ieder geval… maar waar wel?

    1. Bij (grotere) Albert Heijns of bij een molen!

  25. Oeh dat ziet er lekker uit! Ik kwam pas ook een recept tegen met een beetje kwark er doorheen, dat lijkt me ook superlekker. Ik houd wel van die sappige cakes, hehe. Dit ziet er ook heel goed uit <33

  26. Ik maak wel vaker bananenbrood maar met rozijnen en kaneel heb ik het nog nooit gedaan. Klinkt echt heerlijk en komt zeker op mijn lijstje voor de volgende keer!

  27. Ziet er superlekker uit! 🙂 Liefs! x

  28. […] of 2 (of meer) hiervan kan ook perfect als vieruurtje. 😉 Ik gebruik het liefst het recept van annesolveig.nl. De titel van haar artikel liegt niet. Dit is écht het beste recept voor bananenbrood dat ik al […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *