crispy sheets


Je zou denken: beddengoed is beddengoed. Maar nee, in de afgelopen jaren zien we steeds vaker dat zelfs ons dekbedovertrek tot in de puntjes wordt verzorgd. Ooit gehoord van de zogeheten ‘crisp sheets’? Wij leggen je uit wat dit voor crisp dekbedovertrek is en waarom ook jij dit wil hebben!

Crisp sheets, je weet wel..

Waarschijnlijk denk je nu: wat zijn nou weer crisp sheets? Als we het vertalen, krijg je een uitkomst als ‘knisperende lakens’. En dat is het eigenlijk ook. Crisp sheets zijn – in de meeste gevallen – gemaakt van katoen dat ‘knispert’ als het beweegt. De crisp sheets voelen daarom extra luxe aan. Dus als je je hand erop legt, je jezelf omwikkeld met de lakens (sorry, partner..) of als je weer uit je bed stapt: het stevige katoen maakt altijd dat ‘knisperende’ geluid waardoor je bed gelijk luxer aanvoelt. Wie wil dat nou niet?

Putting crisp sheets to the test

Wij waren erg benieuwd en besloten op zoek te gaan naar een budgetproof variant van dit type dekbedovertrek. Je hebt webshops die zich volledig focussen op dit soort crisp sheets, maar dan ben je wel gelijk zo’n 80 á 90 euro kwijt. Niet voor iedereen weggelegd dus.. Gelukkig vonden we bij Ikea een dupe die lekker aanvoelde, knisperde en ook nog eens budgetproof is!

crispy sheets
Foto’s: IKEA

Dit is ‘m. Hét crisp dekbedovertrek van Ikea, de KUNGSBLOMMA (heerlijk he, die namen van de producten). We hebben verschillende dekbedovertrekken getest – lees: aangevoeld – en dit was de unanieme winnaar. Ons redactielid Demi heeft ‘m ook en is er dol op!

En je kunt ook nog eens kiezen tussen de volgende drie afmetingen:

  • 140×200 (€19,95)
  • 200×200 (€29,95)
  • 240×220 (€39,95)

He-llo budgetproof crisp sheets! Het witte dekbedovertrek is ook nog eens afgewerkt met een kleurrijke rand (zowel voor het dekbed als voor de kussenslopen) en je maakt ‘m aan de onderkant dicht met drukknoopjes. Handig! Demi heeft ‘m in het zwart gekozen, omdat dit het beste aansluit op haar kamer. Vind je zo’n zwart randje nou een beetje saai? Je hebt ze ook met gele en rode strepen. Leuk voor als je een subtiel kleurtje toe wil voegen aan een saai, wit dekbed.

Elke dag genieten met de crisp sheets van IKEA

Het fijne aan dit dikbed is dat ‘ie niet alleen de eerste dag knispert, maar de hele week door zo fijn aanvoelt. En dat is juist waar het bij de andere typen dekbedovertrekken verkeerd gaan, die gaan na een paar dagen aanvoelen alsof het al tijd is voor een wasbeurt. Maar eerlijk is eerlijk, wie heeft daar tijd voor? Gelukkig voelen deze lakens elke dag weer luxe aan. Het enige nadeel is dat het wel een stuk lastiger wordt om dagelijks je bed uit te komen. Kopen op eigen risico dan maar?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *