ronde tafel praktisch


Onlangs schreven we nog over hoe leuk ronde tafels waren en waar je je eigen ronde tafel kon scoren. Ronde tafels zijn helemaal hot. In onze poll op Facebook zou de meerderheid (73%!) voor een ronde tafel kiezen als ze een nieuwe tafel mochten uitkiezen. Toch staan er nog veel rechthoekige tafels in de interieurs van Nederland. De grote vraag die veel mensen zich stellen: is een ronde tafel wel praktisch?

Perfect voor kleine ruimtes

Heb je een mooie woning in de binnenstad weten te bemachtigen? Of ben je een starter en heb je (in deze chaotische huizenmarkt) een huisje gekocht? Niet iedereen heeft voldoende ruimte voor een ruime eettafel. Wil je efficiënt met de ruimte omgaan? Dan is een ronde eettafel echt een aanrader. Het neemt veel minder ruimte in beslag én dankzij de ronde vorm creëer je ook nog een speelse, trendy look!

Hoe groot moet mijn ronde tafel zijn?

Alleenstaande starter, samen met je partner of al een kleintje (of twee) rondlopen? Er zijn zo veel verschillende maten ronde tafels.. Daarom zorgen wij voor wat opheldering. Tijd om te kijken naar de diameters! In dit tabel zie je hoe groot jouw toekomstige ronde tafel moet zijn.

Grootte van de tafelAantal personen
Diameter van 100cm3 personen
Diameter van 110cm4 personen
Diameter van 120cm4 personen
Diameter van 130cm4 of 5 personen
Diameter van 140cm5 of 6 personen
Diameter van 150cm6 of 7 personen
Diameter van 160cm7 of 8 personen
Diameter van 170cm8 of 9 personen
Diameter van 180cm9 of 10 personen

Misschien dat je – bij het zien van deze tabel – wat vragen hebt. “4 of 5 personen, wat is dat nou voor antwoord?” We snappen je vraag. Deze informatie biedt een inschatting voor hoeveel mensen aan een ronde tafel kunnen zitten. Het exacte aantal personen hangt natuurlijk af van de ruimte die elk persoon nodig heeft.

Heb je smalle stoelen en veel kids aan tafel? Dan kan je bij een diameter van 140 centimeter makkelijk 6 personen aan tafel kwijt. Heb je wat bredere kuipstoelen en heb je een wijnavondje met oude jeugdvrienden? Dan biedt een ronde tafel met diameter van 140 centimeter ruimte voor 5 personen.

Ruimte die je per persoon nodig hebt

Als persoon heb je ongeveer 70 á 75 centimeter aan ruimte nodig aan de eettafel. De gemiddelde stoel voor aan een eettafel is 45 centimeter breed. Dan heb je aan beide kanten nog zo’n 15 centimeter over. Natuurlijk is dat een stuk makkelijker te berekenen bij een rechthoekige tafel.

Daarom raden we je altijd aan om een ronde tafel eerst in het echt te bekijken in een showroom. Vaak zie je dan pas of de tafel geschikt is voor al jouw gezinsleden of dat je toch voor een grotere (of kleinere) tafel moet kiezen. Je kan ook gelijk wat verschillende stoelen bij je tafel neerzetten en vergelijken wat je mooi vind. Is toch net wat makkelijker dan vergelijken op internet. Wil je vooraf wel wat inspiratie opdoen? Check dan vooral platformen als Pinterest, Homeblend, Instagram en natuurlijk ons eigen blog om wooninspiratie op te doen!

Foto’s: @studio_188 & Gradussen via Pinterest


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *