Hottub of jacuzzi in de tuin? Enkele tips!


Een hottub of jacuzzi in de tuin is iets waar veel mensen van dromen: Heerlijk ontspannen met een wijntje op een warme zomeravond of genieten van een warme chocomel en een warm bad tijdens een koude winteravond. Met een jacuzzi of hottub kan het allemaal. Nu je van plan bent om ook een jacuzzi of hottub aan te schaffen, sta je opeens voor een lastige keuze, want wat is nu eigenlijk het verschil tussen een jacuzzi of een hottub? Wij leggen dat hieronder voor je uit, zodat jij straks de juiste keuze kan maken!

ontspannen in een jacuzzi

Jacuzzi: een merknaam!

Wat de meeste mensen namelijk niet weten is dat een jacuzzi eigenlijk een merknaam is. Maar door de jaren heen is het meer de benaming geworden voor een warm water bad net zoals bij een hottub. Een hottub en jacuzzi zijn in feite eigenlijk beide het zelfde: het zijn beide warm water baden en je vind ze vaak in de tuin. Maar toch zijn er wel degelijk verschillen qua uiterlijk en werking.

Wat is een jacuzzi?

Een jacuzzi wordt vaker gezien als een modernere en luxere variant dan een hottub en was nog niet zo lang geleden alleen voor de rijken mensen te betalen. Tegenwoordig kan ieder mens genieten van de ontspanning van een jacuzzi. Een Jacuzzi is een soort spa en zijn vaak van uitstekende kwaliteit. De technieken van een jacuzzi reiken vaak verder dan die van een hottub. Zo biedt een jacuzzi ingebouwde pompen, masserende waterjets, muziek, onderwaterlicht en waterstralen. Wil je meer dan alleen een verwarmd bad? Dan raden wij jou aan om een jacuzzi aan te schaffen.

Wat is een hottub?

De hottub is eigenlijk de voorloper van alle spa’s en dus ook van de jacuzzi. Ook in een hottub kun je heerlijk genieten en ontspannen van het heerlijke verwarmd water. In tegenstelling tot een jacuzzi oogt de hottub minder modern en luxe, maar dat maakt de hottub niet minder speciaal!

Een hottub is vaak aan de buitenkant gemaakt van hout en ziet er uit als een soort ronde ton. Omdat de hottub vaak niet net zo luxe is als een jacuzzi, laat men vaak een pomp plaatsen voor een bubbelend effect. Daarnaast is de verwarmingskachel van een hottub ook niet in het bad zelf geïnstalleerd net als bij de jacuzzi, maar wordt het bad verwarmd door een houtkachel.

Wil je dus gaan voor meer luxe en een modernere uitstraling dan raden wij jou zeker aan om te gaan voor een jacuzzi, ben je meer van het simpele en heb je niet veel technische elementen nodig dan kan je beter een hottub kiezen.

Onderhoud

Onderhoud is bij zowel een jacuzzi als een hottub iets waar je goed rekening mee moet houden. Dit betekent dat je het water goed moet verversen, dit doe je meestal 1 keer in de 3 maanden. De filter zal zijn werk de rest van de tijd wel doen, maar reinig deze wel eens in de week. Heb je geen verstand van het onderhouden van een jacuzzi of een hottub kan je altijd de hulp inschakelen van een schoonmaakbedrijf. Met een schoonmaakbedrijf uit Breda ben je altijd verzekerd van een betrouwbare partner.

Dus, in dit geval hebben we het verschil uitgelegd tussen een hottub en een jacuzzi, en wat de mogelijkheden zijn. Een ander aspect wat je niet uit het oog mag verliezen is het onderhoud, wat je ook kan laten doen. Hopelijk geeft dit een beetje meer inzicht in het wereldje van de hottubs en jacuzzi’s!<<[IT]

Interieur-Tips.nl is ook te volgen op Facebook: http://www.facebook.com/interieurtips/

Of op Twitter: http://www.twitter.com/interieurideeen/

 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *