beitsen


Veel mensen weten maar al te goed hoe ze hun tuinhout mooi kunnen maken: door te verven. Echter heeft het schilderen van hout nog een functie, eentje die minstens zo belangrijk is! Hout kan namelijk wel wat bescherming gebruiken. Daar kan je zelf gemakkelijk voor zorgen. Dit kan met beits, olie en andere soorten verf!

De natuurlijkheid van hout

Hout is een natuurproduct, dat weet iedereen. Maar beseft iedereen zich ook wat voor gevolgen dat heeft? Hout heeft namelijk ook een groot nadeel door het natuurlijke karakter, het verouderd. Zeker hout dat buiten het huis is geplaatst veroudert snel. Dit komt voor het grootste gedeelte door het weer. Zon en regen zorgen voor hout dat minder mooi wordt. Het vergrijst door de zonnestralen en wordt zwak door vocht. Ook kunnen er schimmels en rot ontstaan. En daar wordt niemand echt vrolijk van, toch?!

Verven!

Om dit te voorkomen kun je heel gemakkelijk gaan verven. Met een goede olie, beits of lak kan het hout jaren langer meegaan door de bescherming tegen vocht en UV-stralen. Ook niet onbelangrijk, het hout kan er ook nog veel mooier van worden.

De producten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Er bestaan transparante en dekkende varianten. Denk er bijvoorbeeld aan om de schutting prachtig zwart te maken of je tuinhuis Zweedsrood, heel modern! Er bestaan verschillende beitsen voor verschillende projecten. Zo zijn er merken die aparte beitsen hebben voor schuttingen, meubels enzovoort. Leuk voor de houten eettafel in je tuin! Of dat leuke houten bankje in de voortuin? Echter bestaat er ook universele tuinbeits die overal voor gebruikt kan worden.

beitsen

Transparant

Olie is altijd transparant en vooral verkrijgbaar in originele hout kleuren zoals teak, lariks en bankirai. Dit geeft de meest natuurlijke uitstraling en zorgt er voor dat de structuur van het hout perfect zichtbaar blijft. Wil je wel de bescherming bieden van schilderen maar geen kleur veranderen? Gebruik dan een transparante beits!

Zelf doen?

Het schilderen is ook nog eens heel gemakkelijk. Belangrijk van te voren: roer de beits of olie goed door. Schudden kan ook. Vervolgens breng je de beits of olie aan met een (blok)kwast of een verfroller. Let wel op: onnodig dik aanbrengen zorgt alleen maar voor problemen en is niet aan te raden. Het resultaat wordt dan druiperig en dat is natuurlijk zonde.

AD


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *