donkere slaapkamer


Onlangs hielden we een poll op onze Facebookpagina en daar kwam uit dat verrassend veel mensen voor een slaapkamer met donkere kleuren zou kiezen als ze de keuze hadden. Daar moeten we wat mee doen, dachten we. Veel mensen vinden het echter best spannend om donkere kleuren te combineren.

Daarom hebben wij een aantal tips om donkere kleuren toe te passen zonder dat het té grauw, saai of donker wordt in huis!

Contrast creëren

Wanneer je ervoor kiest om donkere kleuren toe te passen, is het creëren van contrast het meest belangrijke. Net als wanneer je bij een licht interieur niet te veel wit moet gebruiken (want: dat wordt vlak), moet je bij een donker interieur niet teveel donkere kleuren toepassen. Klinkt misschien wat raar, maar de volgende foto’s helpen daar al een handje bij.

donkere slaapkamer
Foto’s via: Nighslee.com & Divesanddollar.com

Op de eerste foto is te zien dat er voor een lichte basis is gekozen. Vooral wanneer je wil kijken of donkere kleuren echt wat voor jou zijn, is dit een goede manier om het een en ander te proberen. De witte/lichtgrijze achtergrond zorgt ervoor dat de donkere kleuren een mooi contrast vormen.

Op de tweede foto is er gekozen voor een donkere basis en vormen juist de lichte, warme kleuren voor een contrast. Beeld je nu eens in dat het bed ook zwart zou zijn en het dekbed grijs. Dat zou een saaie bedoeling worden. Contrast (het spelen met licht en donker) is dus echt een must bij donkere slaapkamers.

Zwart-wit

De combinatie van zwart en wit raakt nooit uit de mode. Hieronder is het goed te zien. Je zou denken dat het dezelfde kamer is, maar dan anders gestyled.

De zwarte achtergrond zorgt voor dat stoere effect, de witte wand zorgt juist weer voor een mooie tegenhanger en zorgt er ook gelijk voor dat het niet te donker wordt. Zwart zorgt voor diepte, wit voor rust en geheel. En vervolgend kan je zelf bepalen welke meubels je wil plaatsen. Zo zie je maar dat een zwart bed in dit geval prima kan, omdat er weer is gekozen voor lichte kussens en een dekbed. Een wit bed is ook een goede optie om het geheel te ‘breken’.

donkere kleuren in huis toepassen
Foto’s via: Majoreldesign & Etsy

Alle foto’s komen van Pinterest vandaan. Ben je zelf nog op zoek naar wat inspiratie om je slaapkamer stijlvol in te richten? Dan weet je waar je naartoe moet!

Uitgelichte afbeelding: Tintje Lichter


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *