Inspiratie: Wandtegels in de keuken


Ik zie het steeds vaker voorbij komen: kleine wandtegeltjes in keukens. In mijn favoriete woonprogramma “vtwonen, weer verliefd op je huis”, op Pinterest, Instagram, op andere blogs.. Echt een trend die je niet hebt kunnen missen!

Omdat deze kleine, vierkante tegeltjes toch nog een ouderwets imago hebben, leek het mij tijd voor wat extra inspiratie. Ik laat je zien dat wandtegels in je keuken juist erg modern kunnen zijn!

Kleine, vierkante wandtegels in je keuken

Wandtegels zijn dé manier om je keuken direct een make-over te geven. Het geeft direct een luxe touch dankzij de glanzende afwerking en het zorgt ook voor een echte kleurexplosie in je interieur. Nu hoef je natuurlijk niet direct voor knalblauwe of gele tegels te kiezen. Ook met basic kleuren, zoals beige, grijs of blauw kun je echt al een statement maken. De kleine vierkante tegeltjes (à 10x10cm) zijn nu erg populair, maar een andere vierkante variant zal ook heel mooi staan!

Nu vraag je je misschien al af: waar scoor je dit soort tegeltjes eigenlijk? Vaak kom je bij een keuken speciaalzaak of badkamer speciaalzaak al een heel eind. En op vtwonen.nl delen ze altijd de producten die gebruikt zijn bij de make-over. Dus zie je daar wat leuks bij? Dan kun je dat ook altijd nog bekijken.

Back to the..

Jaren 80, jaren 90, juist nog eerder of volledig in het nu: de kleur is erg bepalend voor de sfeer die je in de keuken wil creëren. Zo raakte ik helemaal geïnspireerd door een zoveelste aflevering van vtwonen (deze om precies te zijn). Een heel rustig interieur met veel beige en wittinten en ineens zo’n stoere keuze in de keuken. Het zorgt er echt voor dat de keuken nog meer één geheel wordt. En het doet me denken aan mijn vakantie in Marokko, die diepe mooie kleur in combinatie met die glans. Wat vinden jullie?

Het zetten van deze tegeltjes is best wel een werk. Heb je het zelf niet bepaald in de vingers? Laat het dan over aan een professional. De kracht zit ‘m hier namelijk echt in de details. Nog meer dan bij grote(re) tegels. Wil je het juist zelf proberen? Ik denk dat er meer dan genoeg video’s op YouTube staan waarin je stap voor stap ziet hoe je tegels kunt zetten.

Het grote voordeel van wandtegels in de keuken

Het lijkt me heerlijk om te koken in zo’n mooie keuken. Uiteraard voor de luxe sfeer. Maar ook.. Het schoonmaken! Deze tegeltjes zijn namelijk heel eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Bij verf is dat vaak toch wat anders. Je hebt wel verf die je kunt afnemen met een vochtige doek, maar soms is de schade (lees: tomatensaus spetters etc.) zo groot dat het lijkt alsof het nooit meer goed lijkt te komen.

Uitgelichte afbeelding: VTWONEN


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *