huis isoleren


Je zou het niet denken, maar ook in de zomer is het verstandig om je huis goed geïsoleerd te hebben. Juist doordat het warmer wordt in huis, is het verstandig om je huis te isoleren. Hoe? Wij geven je een aantal tips waardoor het ook voor jou mogelijk is om deze zomer te genieten van een koel huis.

Dubbelglas plaatsen

In de winter verlies je veel warmte via het raam. In de zomer zorgen die ramen er juist weer voor dat het binnen nóg warmer wordt. Enkelglas laat makkelijker warmte door dan dubbelglas. Het is even een investering, maar het zal zowel in de zomer als in de winter veel voordelen opleveren.

Raamdecoratie binnen..

Met dubbelglas alleen is het niet mogelijk om je huis goed te isoleren en daardoor dus de warmte buiten te houden. Raamdecoratie op maat is ook echt aan te raden. Hierdoor creëer je een extra ‘laag’ waar de warmte zich doorheen moet vechten. Door je raamdecoratie te sluiten, zal je merken dat het een stuk minder warm wordt binnen.

.. En raamdecoratie buiten?

Naast raamdecoratie voor binnen is er ook genoeg raamdecoratie om je huis al vanaf de buitenkant te isoleren. Denk aan screens of een zonnescherm. Hoe meer lagen er zijn, hoe koeler het binnen zal worden. Mocht je denken dat het volledig afsluiten van alle raamdecoratie te veel is, heb je het mis. Het liefst sluit je alles af.

Nog wat extra tips voor een koel huis

Deze drie opties kosten eenmaal wat, omdat het allemaal producten op maat zijn. Heb je net een vakantie geboekt en zit je even wat krapper bij kas? Hier nog een aantal tips om jou een handje te helpen.

  • Houdt de ramen zo lang mogelijk open. ‘s Ochtends en ‘s avonds is de wind vaak wat koeler. Perfecte tijd om alles even door te luchten en om de warme lucht plaats te laten maken voor frisse, koelere lucht.
  • Laat alle apparaten die (ongemerkt) warmte uitstralen lekker uitstaan. Wist je namelijk al dat een tv die op stand-by staat nog steeds warmte afgeeft? En dan nog niet gesproken over warme (gloei) lampen..
  • Een schaduwdoek is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Niet gek ook, want deze stijlvolle manier van schaduw creëren kan ook nog eens isolerend werken. Het fungeert als extra laag, zoals we net al benoemden. Een stuk goedkoper dan een zonnescherm!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *