kalkverf


Wij Nederlanders houden – over het algemeen – niet zo van kleur in ons interieur. We zijn dol op basic kleuren op de muur, voor de meubels en de accessoires houden we het liefst ook rustig. De nieuwste trend op gebied van kleur is perfect voor diegene die houdt van basics, maar toch net wat gewaagdere keuzes wil maken. Let us introduce you: kalkverf!

Waarom ook jij kalkverf wil hebben

Kalkverf biedt een andere structuur dan de meeste soorten verf. Door verschillende soorten stroken kalkverf op de muur creëer je elke keer weer een andere look en dus ook een andere sfeer in het interieur. Zo kun je de kalkverf in verticale stroken aanbrengen, waardoor je de ruimte optisch hoger kunt laten ogen. En door de verf in een ‘V’-vorm aan te brengen, kan je de ruimte juist wat breder laten ogen. Het is dus maar net wat je zelf wil. Benieuwd naar de verschillende looks? Check ze hieronder!

kalkverf

Hier zie je de kalkverf niet alleen van dichtbij, maar ook hoe een tof effect het geeft in een compleet ingerichte ruimte. Het biedt net wat meer contrast, waardoor de ruimte direct wat stoerder oogt. Kalkverf is een echte aanrader voor een industrieel interieur, maar ook een botanisch interieur en Scandinavisch interieur kunnen hier goed mee wegkomen. Zorg er dan wel voor dat de kleur kalkverf past binnen het kleurenpalet van je huidige woonstijl, zodat het voor een mooie balans in de ruimte zorgt. Je kan ook voor een contrasterende kleur kiezen, om zo wat speelsheid toe te voegen. Ook dan is het belangrijk om naar je kleurenpalet te kijken.

Update: verschillende kleuren kalkverf bestellen!

Natuurlijk vraag jij jezelf af: welke kleuren kalkverf zijn dan beschikbaar? Wij hebben de meest gebruikte voor je op een lijstje gezet met daarbij een linkje naar Bol.com, zodat je jouw favoriete kleur direct kunt bestellen. Je kunt ook kalkverf bij de bouwmarkt halen, maar daar is het aanbod vaak nog niet heel groot. Online je kalkverf kopen is (voor nu) dus een beter idee als je op zoek bent naar meer kleuren dan zwart of grijs.

Laten verven door een professional?

Het fijne aan dit type verf is dat je het niet door een professional hoeft laten aanbrengen. Bij kalkverf is het juist tof als het wat ‘rommelig’ is. Dat geeft juist dat toffe effect. Deze verf hoeft niet perfect aangebracht te worden. Dus geld uitgeven aan een professional? Doe dat maar als je glad gestucte muren wil, zodat je wel de waarde eruit kan halen. Maar voor kalkverf? Een weekendje verven (bijvoorbeeld zaterdag verven en de overige tijd laten drogen) en je interieur is weer als nieuw!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *